Barion Pixel

- Hirdetés -

- Hirdetés -

UX50, avagy az Yxlon új mércét állít fel a komputertomográfiában

Az YXLON International, a svájci Comet csoport egyik vállalata, a legkülönbözőbb alkalmazások és területek számára tervez és gyárt radioszkópos és CT ellenőrző rendszereket. Akár a repülés- és űrhajózási, akár az autó- vagy elektronikai iparban helyezkednek el, ügyfeleik a legnagyobb gyártók, nagyvállalatok közé tartoznak, amelyek világszerte megbíznak a minőségükben.

Az YXLON név a minőséget és a biztonságot jelenti mindenféle öntött alkatrész, gumiabroncs, elektronikai alkatrész, turbinalapát, hegesztett kötések és még sok minden más vizsgálatának esetében. Akár kézi, félig vagy teljesen automatizált üzemben, vizsgáló rendszereik támogatják a gyártást, és ideálisak a kutatás-fejlesztésben való alkalmazásra.

Idén februárban az YXLON International egy vadonatúj komputertomográfiás rendszert mutatott be a globális piacon, a UX50-t.

- Hirdetés -

 A komputertomográfia háromdimenziós betekintést nyújt a vizsgálati tételekbe, lehetővé téve ezáltal a belső szerkezetek elemzését, a méréstechnikai alkalmazásokban a méretmérési feladatokat vagy a CAD-adatokkal való tényleges-nominális összehasonlítást, hogy csak néhány példát említsünk. A komputertomográfia a radiográfiához képest pontosabb vizsgálati kiértékelés mellett értékes információkat szolgáltat a gyártási folyamatról is. Az ilyen előnyökön túl mikrofókuszos rendszereink lehetővé teszik a legbonyolultabb szerkezetek és a legapróbb alkatrészek rendkívül részletes vizsgálatát.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Az így kialakított új YXLON UX50 kompakt és tartós kialakításával kifejezetten a gyártási környezethez lett kifejlesztve, különös tekintettel az autóiparra és az öntödékre. A rendszer kiválóan alkalmas a hagyományos hajtástechnológia alkatrészeinek vizsgálatára, valamint a sajátos követelményeket támasztó, egyre növekvő e-mobilitás eszközeinek vizsgálatára.

YXLON UX50 CT rendszer nagy és sűrű alkatrészekhez

Az UX50 450 kV-os teljesítményével alkalmas sűrű és nagyméretű alkatrészek vizsgálatára, és maximális rugalmasságot kínál a sík- és/vagy vonaldetektoros választható felszereltségének köszönhetően. Az alkalmazástól függetlenül a kiterjedt CT-technikák és a képjavító eszközök optimális eredményeket biztosítanak a háromdimenziós elemzések során. Az új ScatterFix 2.0 például csökkenti a különösen masszív alkatrészek esetében a zavaró szórt sugárzást minden CT-technikában a síkpaneles detektorral, és optimális felületmeghatározást és kiváló minőségű CT-felvételeket biztosít. Az UX50 támogatja a gyors 2D DR-vizsgálatokat is, a bevált HDR-szűrő használatával nagy kontrasztú, részletes átvilágítási képeket biztosít a pontos kiértékeléshez.

CT felvétel egy öntött alkatrészről ScatterFix nélkül (balra) és ScatterFix-szel (jobbra)

Mint minden újonnan megjelent YXLON vizsgálati rendszer, az UX50 is a felhasználóbarát Geminy szoftverplatformon alapul. A grafikus ikonokon keresztül történő egyszerű kezelés, amelyet különböző előbeállítások, menük, varázslók és automatikus szekvenciák támogatnak, lehetővé teszi, hogy a röntgentechnikában különböző szintű ismeretekkel rendelkező gépkezelők mindig a legjobb eredményeket érjék el, és növeljék a hatékonyságot. A Geminy jövőbeli fejlesztései frissítésként lesznek elérhetők az UX50 készülékhez.

A felhasználót szem előtt tartva az UX sorozat tervezésénél és fejlesztésénél az ergonómiai megfontolások döntő szerepet játszottak. A rendszer állítható magasságú kezelőpanelje áttekinthetően van elrendezve a joystickokkal és nyomógombokkal, amelyek még kesztyűben is lehetővé teszik a helyes kezelést. A konzol bal vagy jobb oldali meghosszabbítása lehetővé teszi a kényelmes egérkezelést. Emellett a belső tér kamerás megfigyelése, a röntgensugár jelzése egy legyezősugaras lézerrel, valamint a vizsgálórész-manipulátor biztonságos vezérlése nyitott ajtó mellett a szekrény külső falán lévő nyomógombok segítségével mind a felhasználói élmény fokozását szolgálják.

A jövőbeni bővíthetőséget úgy tervezték meg, hogy az ügyfél beruházásának biztonsága érdekében lehetővé tegye az egy detektoros rendszer – legyen az vonalas vagy síkpaneles – szükség esetén kettős detektoros rendszerré történő konfigurálását.

Grimas

- Hirdetés -

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Érdemes elolvasni
NEW technology