Barion Pixel

Versenyképesség a gyártásban automatizált 3D méréstechnikával – ScanBox Knowledge Day októberben

Non-stop gyors és precíz minőségellenőrzés? Az ATOS ScanBox-szal lehetséges!

Az automatizált 3D optikai mérőrendszerek felgyorsítják a gyártási-minőségellenőrzési folyamatokat, idejében kiszűrik a rejtett hibákat, ezáltal a teljes gyártás hatékonyabbá, a termék pedig versenyképesebbé válik. A technológia mára világszerte ipari standarddá vált, Magyarországon közel félszáz automata GOM ATOS ScanBox automata rendszert használnak. Mik az automatizált rendszerek előnyei? Milyen megoldás az optimális adott feladatokhoz és gyártási környezethez? Az őszi GOM Knowledge Day szakmai napon látgatók élőben győződhetnek meg a rendszerek teljesítményéről.

Szigorú minőségi elvárások, komplex geometriák, a just-in-time gyártás működtetése – csak néhány olyan kihívás, amellyel a legtöbb gyártócég találkozik. A vállalatoknak gyártási és minőségellenőrzési stratégiájukat is a folyamatosan változó piaci igényeknek megfelelően kell alakítaniuk. A mérési adatok gyűjtése és feldolgozása nagy teljesítményű 3D mérőrendszereket igényel, ahogy a megfelelő gyorsaságú mérés is. Világszerte számos nagyvállalat és kisebb gyártócég használja a GOM ATOS ScanBox optikai 3D automata mérőcellákat, amelyek standard megoldássá váltak szinte az összes iparágban.

A standardizált ATOS ScanBox mérőrendszerek a termék valós 3D koordinátáit vetik össze a CAD-modellel vagy a műszaki rajz specifikációival, ezt követően az összehasonlítás alapján készül el a komplex mérési jegyzőkönyv, akár közvetlenül a gyártósor mellett. A kulcsrakész mérőcella – család tizenegy modellből áll, amelyek darabmérettől, illetve felhasználási területtől függően különböző célra optimalizáltak. Az apró, nyomtatott áramkörtől a teljes autókarosszériáig vagy akár vonatkocsiig gyors és precíz méréseket végeznek. Mérési eredményeik visszakövethetők, így biztosítják a megfelelő átvitelt a gyártásban. A high-tech funkciók és a kimagasló teljesítmény mellett a mérőgépek üzemeltetése egyszerű, a virtuális mérőszoba (VMR) funkcióval és a méréstervező szoftverrel pedig megbízhatóan modellezhetők a projektek. Az ATOS ScanBox mérőcellák a mérési folyamat teljes egészét lefedik, a programozástól az automata digitalizáláson át a kiértékelésig és jegyzőkönyvkészítésig.

Öt érv a minőségellenőrzés automatizálása mellett

- Hirdetés -

Gyorsaság

Az ATOS ScanBoxszal 50 – 80 % -kal rövidül a mérési idő a hagyományos eljárásokhoz képest. Az eredmények különösen szembetűnők az egyébként nehezen mérhető, komplex geometriájú, szabad formájú felületeknél.

Egyszerű kezelés

Tervezze meg mérési sorozatát néhány kattintással, majd hajtsa végre teljesen automatizáltan a GOM Inspect Pro szoftver virtuális mérőszoba – funkciójával. A mérőcellák üzemeltetéséhez nem szükséges speciális programozói tudás!

Nincs lehetetlen küldetés!

Az ATOS ScanBox család modelljei komplett rendszerek, amelyek közvetlenül a gyártósor mellé telepíthetők, így időt, mozgatást és költséget spórolnak meg. Az apró áramkörtől a teljes karosszériáig, egy vagy több darabbal is precízen, visszakövethetően dolgozhatunk

Hatékony, kulcsrakész megoldás

A GOM Inspect Pro komplett méréstechnikai szoftver automatikusan generál GD&T információt, él-és furatpozíciókat. A GOM innovációi mára ipari standardnak számítanak.

Világszerte bizonyított

A mérőcellák a világ számos üzemében, iparágak széles palettáján váltak preferált megoldássá, az autógyártástól a repülőgép-és energiaszektorig.

Nézze meg élőben!

A GOM Knowledge Day a Carl Zeiss GOM Metrology GmbH éves rendezvénysorozata, több mint 30 ország részvételével. Idén a workshop az automatizált minőségellenőrzésre fókuszál, főszerepben a felhasználók egyedi igényei és a legújabb fejlesztések. Az automatizált méréstechnikai megoldások egyedi igényekre optimalizálhatók, így mindenfajta iparág, cégméret számára megtérülő fejlesztésnek bizonyultak. Ha felgyorsítaná gyártási folyamatait, digitalizálná a workflow-t és hosszú távon biztosítaná a gyártott termékek egyenletes, követhető minőségét, szakmai napunk önnek szól!

 

Dátum: 2022.október 27., 9-15:00

Vendégelőadóink:

AUDI HUNGARIA Zrt.

Flextronics International Kft.

3D Technology Kft.

 

A sorozat hazai állomását a hivatalos hazai GOM-képviselet, az R-Design Studio Mérnök Iroda Kft. szervezi.

További információ:

www.gom.com

www.r-design.hu

Érdemes elolvasni
NEW technology