A Jungheinrich konszern több mint 1.000 lítiumion meghajtású targoncára kapott megrendelést. Ez a legnagyobb megrendelés világszerte, melyet Li-ion akkumulátorokra igényeltek. A Jungheinrich 65 éves történelme során ez a legnagyobb megrendelés a targoncák mennyiségére vonatkozóan.

A nemzetközi vállalat, melynek neve a megállapodás szerint nem közölhető, Nagy-Britanniában, Franciaországban, Olaszországban és Németországban fog raktáraiban Jungheinrich gépeket alkalmazni. A megrendelt gépek esetében több mint 700 komissiózó gép szerepel, melyeket szűkfolyosóban fognak használni. „A Jungheinrich vitathatatlanul az élen jár a lítiumion akkumulátorokkal műküdő anyagmozgató gépek piacán. Ez a megrendelés mérföldkő az elektromobilitás számára és azt bizonyítja, hogy a Jungheinrich a legjobb gyártó a Li-ion technológia terén” – nyilatkozta Dr. Lars Brzoska, a Jungheinrich AG értékesítési igazgatója. A Jungheinrich az egyetlen olyan anyagmozgatógép gyártó, amely saját Li-ion akkumulátorokat gyárt. A hagyományos savas ólomakkumulátorral összehasonlítva a lítiumion technológia alkalmazásával jelentős teljesítmény növekedés érhető el. Lítiumion akkumulátoraink intelligensek és kommunikálnak a targoncával, valamint a töltőkészülékkel. Az eredmény: maximális energiahatékonyság.

Az akkumulátorok a konszern norderstedti üzemében készülnek. Az elmúlt három évben a Jungheinrich évről évre megháromszorozta a Li-ion akkumulátorok forgalmát. A folyamatosan növekvő globális keresletnek köszönhetően a konszern jelentősen növelni szeretné gyártási kapacitását. „Világszerte jelenleg a Jungheinrich gyártja az anyagmozgató gépek területén a legtöbb Li-ion targoncát. Ezen a területen vezető szerepet töltünk be és mérték teremtőek vagyunk. Kizárólag a Jungheinrich kínál egy kézből teljes rendszert a töltőállomástól kezdve az energiatárolón keresztül a meghajtóegységig. A lítiumion energia az új standard a targoncák piacán. A Li-ion akkumulátor nagy teljesítményének köszönhetően olyan alkalmazási területeken is elektromos gépeket tudnak majd alkalmazni, ahol jelenleg még belső égésű motorokat alkalmaznak” – jelentette ki Dr. Brzoska. A nagy teljesítmény mellett a lítiumion technológia további előnyei: rendkívül rövid töltési idő, karbantartésmentesség és nagyon hosszú élettartam. A gyors és rövid köztes időnek köszönhetően gyakorlatilag a targoncaflotta a hét minden napján 24 órán keresztül alkalmazható. A lítiumion akkumulátorok esetén már nincs szükség időigényes akkumulátorcserére. A tartalék akkumulátor és a cseréhez szükséges berendezések teljesen megtakaríthatóak. Mivel a lítiumion akkumulátorok esetében sem gáz-, sem savképződés nem lép fel, nincs szükség költséges levegőztető berendezésekkel felszerelt speciális töltőhelyiségekre.

Forrás: Jungheinrich