Barion Pixel

3D nyomtatók és 3D szkennerek az Ipar Napjain!

A pandémia okozta szünet után ismét megrendezésre kerül az IPAR NAPJAI / MACH-TECH szakkiállítás. Az expot számos, a szakmai partnerek és kiállítók által szervezett, magas színvonalú program kíséri, köztük a FreeDee Kft. által szervezett konferencia előadások, amelyek a 3D nyomtatás és a 3D szkennelés iránt érdeklődőknek tartogatnak érdekességeket.

A 3D nyomtatás egyre több területre tör be, és a prototípusgyártáson már jóval túlmutató, egyre magasabb szintű alkalmazási példákkal találkozhatunk. A trend fenntarthatóságában fontos szerepet játszik majd az is, hogy a gyártó vállalatok biztosan tudják, hogy a 3D nyomtatott alkatrészek megfelelnek a minőségügyi elvárásaiknak. A minőségbiztosítás egyik eszköze lehet a méretellenőrzés, a validált, ipari alapanyagok használata, valamint a szilárdsági méretezést lehetővé tevő 3D nyomtatás előkészítő szoftverek használata is. A FreeDee bemutatói során épp ezekről a területekről, a 3D szkenneléssel történő minőségellenőrzésről, a legújabb nyomtatható, ipari polimerekről és a Teton Simulations által fejlesztett okos nyomtatás előkészítő szoftverről is többet tudhatnak meg a résztvevők.

Regisztrálok a szakmai programra

Az IPAR NAPJAI konferencia program részeként a FreeDee előadásai május 13. péntek délelőtt díjmentesen látogathatók a Hungexpo A pavilon A1 galériáján található előadóban. Az első előadás ’Mit tehet Önért egy 3D szkenner?’ címmel délelőtt 10:30-kor kezdődik. A résztvevők első kézből ismerhetnek meg két metrológiai 3D szkennert, a telepített ATOS Q-t és a kézi ZEISS T-SCAN hawkot, a GOM Inspect Professional szoftvert és a képességeket, amelyekkel hozzájárulhatnak cégük sikeréhez. A második előadás ’Ultrapolimerek és a tökéletes 3D nyomtatási paraméterek’ címmel a fejlett, kimagasló mechanikai és kémiai tulajdonságú alapanyagokra helyezi a hangsúlyt, valamint a szálhúzásos nyomtatás tapasztalati túlméretezése helyett valódi, szoftverrel támogatott méretezhetőségre mutat be példát.

- Hirdetés -

Emellett az additív gyártás iránt érdeklődő látogatóknak érdemes felkeresniük az idén 10 éves FreeDee standját is (A pavilon, 211D2), mivel ott 5 különböző additív eljárással és még több 3D nyomtatóval találkozhatnak. Ráadásul személyesen, akár sajátkezűleg is kipróbálhatják az előadás során bemutatott ZEISS #HandsOnMetrology 3D szkennereket és a vezetéknélküli, példátlanul gyors Artec Leo-t is. Tájékozódjon részletesen a programokról és a bemutatott eszközökről, valamint regisztráljon az előadásokra a FreeDee weboldalán, és találkozzunk az IPAR NAPJAI-n!

FreeDee

Érdemes elolvasni
NEW technology