Barion Pixel

700 millió forint értékű szervizmunkákat zárt le a Ganz Hollandiában és Indonéziában

Összesen 700 millió forint értékű szervízprojekteket zárt le a Ganz Transzformátor- és Villamos Forgógépgyártó Kft. A transzformátorok, valamint nagy teljesítményű villamos motorok és generátorok gyártásával, illetve nagyfeszültségű készülékek szervizelésével foglalkozó vállalat gázzal szigetelt kapcsolóberendezések (GIS) karbantartási tevékenységét végezte az indonéziai Darmo Grande – Simpang elektromos alállomáson, illetve a holland Damco Auminium Delfzijl Coöperatie (Aldel) vállalat számára. A nehézgépgyártó társaság az energiaátvitel- és elosztás piacán szakértő vállalatként biztosít karbantartási tevékenységet ügyfelei számára.

A 2020-ban alapított vállalat – a sikeres reorganizációt követően, a termelési volumen növelésével és a nemzetközi terjeszkedésével összhangban – kiemelt hangsúlyt fektet arra is, hogy a gyártás mellett a szerviz üzletág tevékenységét tovább bővítse, földrajzilag, illetve technológiai értelemben. Szerviztevékenysége során a nehézgépgyártó társaság nemcsak a telepítést, a tesztelést és az üzembe helyezést végzi, hanem helyszíni diagnosztikával, alkatrész- és élettartam-kezeléssel is támogatja az ügyfeleit saját és más gyártók termékei esetében egyaránt.

„Az, hogy vállalatunk a gyártáson és üzemeltetésen túl szerviztevékenységet is biztosít az ügyfelei számára, egyedülálló szolgáltatást jelent az energiaátvitel- és elosztás (T&D) szektorában, hiszen a piacon jelenleg kizárólag a Ganz szakemberei rendelkeznek a szerviztevékenység elvégzéséhez szükséges műszaki szakértelemmel. Az indonéziai és holland projekt ezáltal a készülék szerviz üzletágunk nemzetközi ismertségének megerősítése szempontjából is jelentős” – mondta Jan Prins, a Ganz Transzformátor és Villamos Forgógépgyártó Kft. ügyvezető igazgatója.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

A hollandiai Damco Auminium Delfzijl Coöperatie (Aldel) vállalatával közös együttműködés keretében a Ganz szakemberei egy 2005-ben, a tápiószelei üzemben gyártott kapcsolóberendezés teljeskörű karbantartási munkálatait végezték el 2 hónap alatt, összesen 80 millió forint értékben.

Az indonéziai Kelet-Jávában található Darmo Grande – Simpang elektromos alállomás esetében a vállalat munkatársai 2022 januárja óta felügyelik az 1988-ban, szintén a tápiószelei üzemben gyártott GIS-berendezés teljeskörű szervizelési munkálatait. A közel fél évig tartó, 620 millió forint értékben teljesített szervizelési projekt augusztus végén zárult, az egységet pedig sikeresen üzembe helyezték a Ganz munkatársai.

- Hirdetés -

„A szerviztevékenységünk jelenleg reaktív módon működik, hiszen elsősorban az ügyfeleinktől érkező kérésekre, megrendelésekre reagálunk. A jövőre vonatkozóan szeretnénk olyan szolgáltatóvá válni, amely a nap 24 órájában képes szervizelési tevékenységet, illetve alkatrész- és eszközkezelést nyújtani a megrendelőink számára. Emellett hosszú távú tervünk, hogy nemcsak a nagyteljesítményű transzformátorokat, hanem a gázzal szigetelt kapcsolóberendezéseket is felszereljük állapotfigyelő rendszerekkel, ezáltal hatékonyabbá és fenntarthatóbbá téve a működésüket. A Ganz szerviztevékenységének továbbfejlesztése határozott célunk tehát, amelyet az intelligens monitoring megoldásaink nagymértékben támogatnak majd” – tette hozzá Jan Prins.

Ganz Transzformátor- és Villamos Forgógépgyártó Kft.

- Hirdetés -

NEW technology