Barion Pixel

- Hirdetés -

- Hirdetés -

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Érdekességek és innovációk a TECHference 2021-en – 1. rész

GrECo Hungary Kft.: alulbiztosított a hazai tech-szektor

Kovács Norbert, a cég IT-biztosítási specialistája úgy látja, hogy proaktív gondolkodás jellemzi a hazai vállalatok hozzáállását. Egyes szegmensek – például az informatikai cégek – túl nagy kockázatnak vannak kitéve biztosítás nélkül, míg sok ipari szereplőnél nincs ilyen gond, hiszen a külföldi partnerek elvárnak tőlük valamilyen biztonsági hálót. Kárrendezésre akkor lehet szükség, amikor egy exportra szánt projekt valamiért nem teljesül határidőre, esetleg a minősége hagy kívánnivalót maga után, és akkor még nem beszéltünk a GDPR-szabályokból eredő kockázatokról.

Az IT-vállalatok jellemzően alulbiztosítottak, leszámítva itt is azokat, akik nemzetközi kapcsolatokkal rendelkeznek. A többiek nem igazán álltak bele, hogy csökkentsék a rizikófaktort; Kovács Norbert éppen ezért örült a lehetőségnek, hogy a TECHference-en találkozhat a hazai ipar innovátoraival, akiknek személyesen számolhatott be az új biztosítási termékekről, és arra biztathatta őket, hogy használják ki a speciális lehetőségeket – főleg egy olyan gazdaságilag nehéz időszak után, mint az elmúlt két év.

- Hirdetés -

Emberfejlesztés Kft.: teljes átvilágítás a hatékonyabb működésért

Az ügyfeleiről szervezeti és gazdálkodási diagnózist is készítő cég képviseletében Hajós Bertalan üzletfejlesztési vezető magyarázta el, hogy a hatékonyabb működés érdekében miért van szükség teljes átvilágításra. A szakértő jelezte: ezt a kérdést az új kliensektől rendre megkapja, amire válaszul azt szokta kérni, hogy sorolják fel a velük egy szegmensben tevékenykedő versenytársakat vagy a még megszólítható vevőköröket.

Az ügyfélre szabott részletes elemzés során az Emberfejlesztés arra is válaszokat keres, hogy az adott vállalat tisztában van-e a legnyereségesebb üzletágával, vagy épp ellenkezőleg: tisztán látja-e a kevésbé sikeres tevékenységei veszteségét. Ilyen mérlegelést nem hanyagságból nem hajtanak végre a cégvezetők, hangsúlyozta Hajós Bertalan, hanem azért, mert a saját vállalkozásuknak a szakértői, nem pedig ennek a területnek. Itt ők következnek, és olyan számokat, illetve stratégiákat képesek adni, amelyek segítenek a pontos tervezésben, valamint abban, hogy az ügyfelek fejlődő pályára állhassanak.

PKN Defense & Industrial Kft.: Valós időben monitorozzuk a termelést

A vállalat a különböző szintű szoftvercsomagokban (Basic, Traceability, Facility) létező FactoryScope rendszerrel ismertette meg a látogatókat. A képzettségi mátrixra épülő termelésdiagnosztikai programot elsősorban autóipari gyárak fröccsöntő és forgácsológépein, vagy szerelőcelláin alkalmazzák. Legnagyobb előnyei között a megelőző karbantartást jelző és ütemező projekciók szerepelnek.

– Sokféle interfész lehetőségünk van: az adatgyűjtés alsó szintjén PLC-kre vagy szenzorokra csatlakozhatnak a készülékeink, míg egy szinttel feljebb ott az operátor és a HMI interfész. Minden információ bekerül az adatbázisba, amelyben hisztorikus adatokat láthatnak a művezetők vagy menedzserek – mutatott rá Nagy Roland ügyvezető igazgató. Mint mondta, a rendszer emberi beavatkozás nélkül generál riportot, minden egyes műszak végén. Ebben dolgozói és gépi teljesítményről vagy például felhasznált anyagokról láthatóak adatok, de igény szerint kérhetjük más tevékenységek monitorozását is.

 

TECHference

- Hirdetés -

Érdemes elolvasni
NEW technology