Barion Pixel

A decentralizált áramellátás új dimenziója

Emparro67: Tökéletesen alkalmas fokozott igénybevételnek kitett környezetbe

- Hirdetés -

Az innovatív Emparro67 Hybrid kapcsolóüzemű tápegység sokféle erősséget felvonultató multitehetség: Segítségével nem csak az áramellátás telepíthető ki a kapcsolószekrényből az ipari terepre, hanem emellett két integrált csatornával a 24-VDC terhelési áramkör-felügyelethez az áramellátást is felügyeli, így gondoskodva a nagyfokú üzembiztosságról. Egy IO-link interfész széleskörű és áttekinthető kommunikációt tesz lehetővé.

Az Emparro széria IP67 kapcsolóüzemű tápegység-berendezéseit a kapcsolószekrényen kívüli használatra terveztük. Minden alkatrész védett a mechanikai igénybevétellel szemben. A kompakt és robusztus fém ház egybeöntött kivitelben készül és a nagy igénybevételnek kitett ipari terepen is hatékony védelmet nyújt a szennyeződésekkel, nedvességgel valamint a hűtő- és kenőanyagokkal szemben. A nagyfokú energiahatékonyság – a betáplált energiának akár 93,8 százaléka hasznosításra kerül – a garancia arra, hogy a berendezések az alacsony felületi hőmérsékletnek köszönhetően teljes terhelés mellett is megérinthetők. A kapcsolóüzemű tápegység-berendezések így valódi sokoldalú megoldást jelentenek a legkülönfélébb alkalmazásokban.

- Hirdetés -

Ennek a decentralizált megoldásnak a nagy előnye: A feszültség átalakítása 230V AC-ről 24V DC-re nem a kapcsolószekrényben történik, hanem a terepen, közvetlenül a fogyasztónál. Ezzel a teljesítmény-veszteség a minimumra redukálódik, az energiaköltségek csökkennek. A kapcsolószekrényeket kisebb méretben lehet kialakítani, némelyik alkalmazásnál akár teljesen el is lehet hagyni.

Elektronikus áramfelügyelet a nagy üzembiztosság érdekében

Az új Emparro67 Hybrid kapcsolóüzemű tápegység-berendezés két integrált Mico-csatornával rendelkezik pl. különálló berendezésegységek, szenzorok, aktorok vagy – különösen érdekes – terepibusz modulok elektronikus áramfelügyeletéhez. A csatlakoztatott terepibusz-rendszerek szenzor- és modul-áramellátása, valamint az aktorok ellátása is külön felügyelhető vele. Ezzel megteremti a kívánt szelektivitást, ami nem lenne adott a két bemeneti feszültség közös felügyelete esetén, és gondoskodik a maximális üzembiztosságról. Ha az aktor áramellátása megszakad, például rövidzárlat, túlterhelés vagy kábelszakadás miatt, akkor a terepibusz modul ellátása a szenzor- és modulellátáson keresztül továbbra is biztosított. Tehát továbbra is képes hibaüzeneteket és diagnosztikai információkat küldeni a vezérlésnek.

Emparro67 és Emparro67 Hybrid

A két 24V-DC terhelési áramkör felügyeleti célra szolgáló Mico-csatornáit különböző áramértékekre lehet beállítani, kívánság szerint közvetlenül a készüléken egy gombnyomásra, vagy a kommunikációs interfészen keresztül. A Mico-csatornák kioldási eljárása szabadalmazott és az „amilyen későn csak lehet, amilyen korán szükséges” elvet követi. Ha az áramerősség eléri a beállított érték 90 százalékát, a készülék korai figyelmeztetést küld, ami időben történő beavatkozást tesz lehetővé, mielőtt még hiba lépne fel. A lekapcsolt csatornákat egy gombnyomással, vagy egy jellel lehet újra bekapcsolni. Ha a karbantartó a készüléken a gomb megnyomásával kikapcsol egy csatornát, pl. hogy elvégezhesse a karbantartási munkákat, akkor azt csak manuálisan lehet újra aktiválni. Ilyenkor a távoli bekapcsolás funkció deaktivált.

Széleskörű kommunikáció

Az Emparro67 Hybrid rendelkezik egy IO-link interfésszel (M12-csatlakozás) és eszközként képes kommunikálni egy fölérendelt IO-link-master egységgel. Ennek köszönhetően az Emparro67 Hybrid olyan folyamatos hálózatba kapcsolt intelligens alkalmazásokban is használható, amelyekben nagy diagnosztikai adat- és vállalati mutatószám-forgalom zajlik. Konkrét példa az alkalmazásra az élettartam felügyelete: Az Emparro67 Hybrid precíz információkat szolgáltat a készülék státuszáról. Ha a berendezés eléri a felhasználó által meghatározott státuszt, közvetlen megrendelést lehet indítani és a készülék – nagyobb plusz ráfordítás vagy állásidő nélkül – a következő ütemezett karbantartás során kicserélhető. A gép- és berendezésgyártó vállalatok ily módon kihasználhatják a megelőző karbantartási funkciókat új üzleti modellek fejlesztésére.

Murrelektronik

- Hirdetés -

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!