Barion Pixel

- Hirdetés -

- Hirdetés -

A digitális világban komoly veszélyeknek vannak kitéve a vállalatok

A kiberbiztonság napjaink egyik legfontosabb kérdése, ami a kis- és középvállalkozásokat is érinti. A GrECo mint biztosítási és kockázatkezelési vállalat mutatta be az e téren szerzett tapasztalatait, valamint megoldási lehetőségeit.

„A digitális világban a kitettség nemcsak a nagyvállalatokat érinti, hanem a kkv-k számára is létfontosságú kérdés” – mondta Kovács Norbert, a GrECo szakértője, majd hozzátette:

„Éppen ezért gondoljuk úgy, hogy a lehető legszélesebb körben ismeretet kell nyújtanunk a vállalatok részére. A kártapasztalatok és a megelőzés fontossága kiemelten fontos, a tudásunk átadásával rávilágítunk az incidensek következményeinek hatására a magyar és regionális szektorban, s ezekre kínálunk megoldásokat.”

- Hirdetés -

A kibertámadások célja gyakran az, hogy az érintett vállalatok operációs rendszereit megbénítsák, ezzel üzemszünetet okozva. Ez különösen kritikus lehet a kkv-k számára is, ahol az ilyen típusú incidensek súlyos anyagi veszteségeket és hosszú távú üzleti kockázatokat okozhatnak.

Kovács Norbert felhívta a figyelmet arra, hogy a kibertámadások következményei sokrétűek lehetnek. Nemcsak az adatok elvesztése jelent problémát, hanem a vállalat hírnevének, ügyfeleinek bizalmának és a működési képességének veszélyeztetése is. Ezenfelül kiemelték, hogy a nemzetközi piacon már léteznek olyan szolgáltatások, amelyek segíthetnek a támadások kezelésében és a vállalat gyorsabb helyreállításában.

A védelem kialakítása nemcsak a technológiai megoldásokra korlátozódik, hanem magába foglalja a tudatosítást, a megelőző intézkedéseket és a válságkezelési protokollok kialakítását is. Kovács Norbert szerint a kiberbiztonság egyre inkább a vállalati stratégia részévé válik, és elengedhetetlen a modern vállalatok sikeres működéséhez.

TECHference Ipari Konferencia

- Hirdetés -

NEW technology