Barion Pixel

A GB & Partners újabb befektetéssel erősíti a kelet-közép-európai régió fintech fejlődését

2020 szeptemberét 6 millió eurós befektetéssel indította a GB & Partners Kockázati Tőkealap-kezelő Zrt. Az EXIM Exportösztönző Magántőkealap többségi tulajdont szerzett a brit DiPocket Ltd-ben. Ezzel az alapkezelő fintech fókuszú portfóliója tovább bővül egy olyan pénzforgalmi szolgáltatóval, amely tevékenységének középpontjába az egyedi igényekre szabható gyors és megbízható technológiai hátterét állítja, vezetőségének nemzetközi pénzügyi tapasztalataira támaszkodva. A DiPocket a befektetett tőkét további innovatív szolgáltatásainak fejlesztésére, valamint a kelet-közép-európai ügyfélbázis és know-how gyarapítására fordítja.

Új vállalkozással – az Egyesült-Királyságban bejegyzett, e-money engedéllyel rendelkező DiPocket Ltd-vel – bővül a GB & Partners Kockázati Tőkealap-kezelő által kezelt EXIM Exportösztönző Magántőkealap portfóliója. (A társaság már litván e-money engedéllyel is rendelkezik, hogy a BREXIT-et követően is zavartalanul kiszolgálhassa európai ügyfélkörét.) A DiPocket ezzel olyan folyamatos szakmai támogatásban részesül, mely lehetővé teszi, hogy a kelet-közép-európai régió meghatározó B2B pénzforgalmi szolgáltatójává válhasson. A befektető bizalmát erősíti a társaság 2019-es, 1,5 millió eurós árbevétele, több mint 10 országra kiterjedő nemzetközi ügyfélportfoliója, valamint 2015-ös alapítása óta stabil együttműködése a MasterCard®-dal. A GB & Partners fintech befektetéseit cégcsoportba rendező Tomahawk Holding Zrt. célja egy minőségi szakmai stábot egyesítő, széles és diverz portfólió felépítése.

A többvalutás, valamint többnyelvű régió sajátosságaiban rejlő lehetőségek üzleti előnnyé kovácsolásában látott lehetőséget az alapkezelő. Ennek alappillére a minőségi hazai IT tudás és kapacitás, valamint a DiPocket víziója, mely szerint a régió digitális pénzforgalmi piacán a litván központ mellett Magyarország is kulcsfontosságú szereplővé válhat (a litván központ mellett). A DiPocket eddig elért eredményei és ismeretei mindezekkel összehangolva egyedülálló lehetőséget jelentenek.

- Hirdetés -

„Az az iparági tapasztalattal társuló pénzügyi erő és az a komoly kapcsolatrendszer, amivel a GB & Partners rendelkezik, lesz a DiPocket ugródeszkája azokhoz a regionális törekvéseinkhez, melyekhez már régóta kerestük a megfelelő partnert” – mondta Fedele Di Maggio, a DiPocket társalapítója és ügyvezetője.

“A GB & Partners célja, hogy Budapest is felkerüljön nemcsak a regionális, de a tágabb európai fintech térképre. Szeretnénk még előnyösebb versenyhelyzetbe hozni és exponenciális növekedési pályára állítani a DiPocketet, megerősítve a magyar szaktudással. Ehhez a “smart money” jellegű befektetési politikánk mentén nemcsak anyagi segítséget és strukturális támogatást nyújtunk, hanem a Tomahawk menedzsmentjén keresztül olyan sikeres és bizonyított szakembereket is,mint Báti Márton és Farkas Ádám” – fogalmazta meg Bürchner Gábor, a GB & Partners befektetési igazgatója.

A DiPocket a már térségünkben is ismert Revolut vagy Transferwise mintáival ellentétben nem a végfelhasználóra optimalizálja fejlesztéseit, hanem vállalati ügyfelekre, akik saját pénzforgalmi igényeik szerint alakíthatják ügyfelek márkájukhoz kapcsolható élményeit. Gondoljunk a fesztiválokról ismert brandingelt fizetési lehetőségekre, vagy akár egy kereskedelmi üzletközpont ajándékkártyájára, mindezt a MasterCard® égisze alatt. De ilyen típusú csomagtermékein túl olyan egyedi és automatizált fizetési szolgáltatásokat is nyújt, melyek a jelentős ügyfélbázissal rendelkező vállalatok mellett a KKV szektor számára is elérhetők és személyre szabhatók, legyen szó például a számlázási és könyvelési folyamatok real-time kapcsolásáról úgy, hogy a DiPocket közvetlenül a bankkal kommunikál. A hatékonyabb pénzforgalmi ügymenet új perspektívákat nyújthat a vállalkozásoknak.

“A DiPocket rugalmas, biztonságos és innovatív pénzügyi megoldásai segítik a magyar vállalatok nemzetközi piacra lépését és a magyarországi pozícióik megerősítését” – tette hozzá Bürchner Gábor.

GB & Partners

- Hirdetés -

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!