Barion Pixel

A Hexagon REcreate szoftvere gördülékenyebbé teszi a visszamodellezési folyamatot, a méréstől a gyártható alkatrészek létrehozásáig

Szeretnénk Önökkel megismertetni a Hexagon vállalat Manufacturing Intelligence részlegének hatékony és rugalmas, az „alapoktól felépített” REcreate szoftvermegoldását, amely a metrológiai szkenneléstől kezdve egészen a gyártható modell létrehozásáig egyszerűbbé és gyorsabbá teszi az alkatrészek visszamodellezését.

A visszamodellezési eljárás alkalmazása már általánossá vált a gyártás és a karbantartás területén. A rendkívül hatékony mérési rendszerek jelenléte ellenére az ilyen eljárások a nem kompatibilis adattípusok és technológiák miatt összetett digitális munkafolyamatokat igényelnek, ami visszafogja a termelékenységet és hibákhoz is vezethet. Ezek a munkafolyamatok továbbá jelentős mértékű szaktudást és több különböző eszközt is igényelnek, ami sok szervezet esetében szűk keresztmetszetet jelent. A Hexagon mérési és gyártási szakemberek bevonásával létrehozta a folyamatokat leegyszerűsítő és az „alapoktól felépített” REcreate szoftvert, amely segítségével a mérnökök és a gépkezelők rutinszerűen gyártásra kész, kiváló minőséget érhetnek el.

Az összetettség kiküszöbölését célzó REcreate egységes munkafelületet biztosít a szkenneléstől kezdve egészen a gyártásra kész CAD modell létrehozásáig.  A felhasználók bármilyen pontfelhőadatból létre tudnak hozni CAD modelleket és rajzokat. A teljes funkcionalitással rendelkező CAD eszközkészlet segítségével a felhasználók komplett és gyártásra kész CAD modelleket és 2D műszaki rajzokat tudnak létrehozni. A gyártással foglalkozó szakemberek a REcreate elemző eszközeinek köszönhetően tesztelhetik és még a számítógéppel támogatott gyártáshoz (CAM) vagy additív gyártási folyamatokhoz történő CAD vagy STL formátumú exportálás előtt hitelesíthetik a 3D modelleket, hogy azok gyártásra készek-e.

A szoftvert úgy alakították ki, hogy interoperábilis (együttműködési képesség más operációs rendszerekkel) legyen és illeszkedjen a meglévő folyamatokba, de a megoldás további előnyöket is kínál a munkafolyamataikban egyéb Hexagon technológiákat is alkalmazó vásárlók számára. A vizsgálatokhoz Hexagon hordozható mérőkarokat használó üzemekben kevesebb képzésre van szükség, bármelyik gépkezelő ki tudja olvasni közvetlenül a berendezésből a vizsgálati adatokat, és a visszamodellezéshez csupán egyetlen megoldást kell használni. A REcreate szigorú tesztelésen ment keresztül, mely során ellenőrizték, hogy megfelelően működjön a megmunkálási folyamatok tervezéséhez, optimalizálásához és programozásához használt Hexagon gyártási szoftvereszközökkel.
„Úgy gondoljuk, hogy a REcreate sokoldalúsága és felhasználóbarát jellege révén a tervezéssel, gyártással és vizsgálatokkal foglalkozó csoportok magabiztosabban végezhetik el a visszamodellezési folyamatokat” – mondta Ken Woodbine, a REcreate termékmenedzsere. „A napjainkban elérhető lézerszkennelési technológiák lehetővé teszik, hogy bárki, aki hozzáfér a szükséges adatokhoz és eszközökhöz, – legyen szó cserealkatrészek pontos illeszkedéséről, már nem gyártott, régebbi alkatrészek javításáról vagy a tervezési dokumentáció prototípuskészítést vagy gyártási optimalizálást követő, módosított geometriákkal történő frissítéséről – meg tudja oldani a legtöbb alkalmazásban felmerülő feladatokat.”

A Hexagon globális vezető a digitális valósággal kapcsolatos megoldások terén  szenzorok,  szoftverek és autonóm technológiák kombinálásával. Munkába állítjuk az adatokat a hatékonyság, a termelékenység, a minőség és a biztonság fokozása érdekében az iparban, a gyártásban, az infrastruktúrában, az állami szektorban és a mobilitási alkalmazásokban.

Technológiáink úgy alakítják a termelést és az emberrel kapcsolatos ökoszisztémákat, hogy azok egyre jobban össze legyenek kapcsolva és önállóak legyenek –a mivel méretezhető, fenntartható jövőt biztosítanak. A Hexagon gyártási intelligenciával foglalkozó részlege olyan megoldásokat kínál, amelyek tervezési és műszaki, gyártási és metrológiai adatokat használnak fel a gyártás okosabbá tételéhez.

Bővebb információ

Hexagon

- Hirdetés -

- Hirdetés -

NEW technology