Barion Pixel

- Hirdetés -

- Hirdetés -

A Kia és a Hyundai tagadja az együttműködést az Apple-lel

A koreai autógyárak úgy érezték, ideje megszólalni azokkal a sajtóhírekkel kapcsolatban, amelyek összefüggésbe hozzák őket az Apple önvezetőautó-projektjével, írja az eeNews Europe.

A Hyundai csoport (amelynek része a Kia is) közleményben tudatta, hogy „jelenleg” nem zajlik ilyen egyeztetés köztük és az amerikai vállalat között. Ezzel cáfolták azokat a sajtóértesüléseket, amelyek szerint a Kia aktívan tárgyal egy Apple-tulajdonú autonóm jármű gyártásáról. A korábbi hírek azt is feltételezték, hogy az egyezkedés megrekedni látszik, mert az autógyár nem akarja eljátszani a szerződéses, csupán megrendeléseket teljesítő beszállító szerepét.

A koncepcióautóról tavaly ősszel a Luxury Zone osztott meg videót.

- Hirdetés -

A koreaiak közleménye tisztázza: több nagyvállalat megkereste őket hasonló tervvel, de az Apple önvezető autóinak fejlesztése nincs terítéken. Sokak szerint ezt a nyilatkozatot többféleképpen lehet értelmezni, de az is tény, hogy a híresztelések nem feltétlenül járműgyártásról, hanem valamilyen közös „termékről” szóltak. Ezzel pedig könnyű összefésülni az Apple ambícióját arra, hogy 2024-ben megkezdi egy elektromos üzemű önvezető autó sorozatgyártását.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Gábor János, New Technology

- Hirdetés -

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Érdemes elolvasni
NEW technology