Barion Pixel

A Mach-Tech 2019 margórája

Egy ilyen kiállítás olyasmi, mint egy érettségi vagy egy esküvő: nagyon sokat készülsz rá, rengeteg energiát fektet bele mindenki, és a maga az esemény rendkívül gyorsan elrepül… a végén a fotók és a szép emlékek maradnak!

Amikor a Látogatók, Érdeklődők kijönnek egy ilyen kiállításra, már csak a végeredményt látják: milyen a stand, milyen gépek vannak kint, milyen a vendéglátás stb.

Ezt persze rengeteg tervezés, szervezés előzi meg: idén milyen újdonságokkal rukkoljunk elő, milyen „hagyományos” gépnek kell mindenképp megjelennie, milyen kuriózummal szolgálhatunk, mivel tudjuk a potenciális vevőket a standra „csalogatni”.

Idén az egyik újdonságot a Brother Speedio R650X2 palettacserélős függőleges gyors megmunkálóközpont képviselte, mely tavaly novemberben a JIMTOF-on debütált. Ezt a régi TC-32BNQT modell utódjának szánják. A megszokott változatlan paraméterek mellett a legfőbb újdonságok: a beépített karos szerszámcserélős 40-es szerszámtár, a megnövelt Z löket (435 mm), és a 70 bar-os orsón keresztüli hűtés.

Kuriózumként az Ipar Napjai – Mach-Tech 2019 Nagydíjas FUJI DLFn (Dolfin) moduláris gyártóberendezést állítottuk ki, először Magyarországon. Ez a FUJI egyedi gépcsaládja, mely eszterga és maró modulokból felépített, nagyon rugalmas és rendkívül termelékeny gyártócella.

Ezeknél a DLFn multifunkciós gépeknél minden egység egyszerre forgácsol, burkolaton belüli robotrendszerrel szállítja a munkadarabokat az egyes modulok között. Verhetetlen termelékenysége mellett nagyon kicsi helyigénye egyedülállóvá teszi a tömeggyártásban!

A méltán népszerű kompakt Brother Speedio M140X2 függőleges 5 irányú esztergáló funkciós megmunkálóközpont továbbra is nagy érdeklődésnek örvendett köszönhetően kis helyigényének és remek ár-érték arányának.

Az esztergákat a FUJI CSD300 ikerfrontorsós és a ROMI C510 vegyesüzemű eszterga képviselte, míg a Mitsubishi EDM az új generációs, D-Cubes vezérlővel ellátott MV2400 NewGen huzalos, valamint az EA-12S tömbös precíziós szikraforgácsolóval – mely hamarosan szintén az új vezérlővel érhető el – jelent meg.

A Hartfordot az 5A-65E 5 tengelyes függőleges CNC megmunkálóközpont képviselte.

A sokszínű termékpalettának köszönhetően igen nagy és széles körű érdeklődésre tartottunk számot: a Nagydíjas FUJI DLFn-ra számtalan ember volt kíváncsi, de célirányos érdeklődők is szép számban jöttek: egy-egy gép típus miatt vagy speciális feladatra kerestek megoldást.

Így mondhatni, hogy a 4 napos kiállítás alatt csak úgy repült az idő, mind a kereskedő csapat, mind a technológus és szervizes kollégák számára.

Összességében elmondható, hogy ugyan egy rendezvény eredményessége ezen a piacon hosszú távon derül ki, de azt mindenképpen kijelenthetjük, hogy rekordot döntöttünk az érdeklődők kapcsán, illetve konkrét megrendelés is született a helyszínen, így igen sikeres Mach-Techet zártunk és már lassan készülünk a jövő évi Ipar Napjaira!

M+E Szerszámgép Kereskedelmi Kft.
eszterga.hu

- Hirdetés -

- Hirdetés -

NEW technology