Barion Pixel

A modern gyártás jövője: új gépeket mutatot be a Mazak a MACH-TECH-en

Május 7-10. között ismét a HUNGEXPO Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központ adott otthont a régió legnagyobb ipari rendezvényeinek, a MACH-TECH nemzetközi gépgyártás-technológiai és hegesztéstechnikai kiállításnak, valamint az IPAR NAPJAI szakkiállításnak. A hazánk legjelentősebb üzleti találkozójaként is emlegetett eseményről a Mazak sem hiányzott, standjánál különleges gépek és élő megmunkálási bemutatók várták az érdeklődőket.

Forrás: Mazak
Négy újdonság a MACH-TECH-en

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Az önmagát többfunkciós és hibrid szerszámgépekkel, 5 tengelyes megmunkálással, marással, esztergálással, CNC vezérlőkkel, lézervágókkal és automatizálással fémjelző, vezető gyártó „a modern gyártás jövőjébe” ígér izgalmas bepillantást a közelgő expón. A helyszínen négy kiállított géppel és élő megmunkálási bemutatókkal készülnek, tudtuk meg Sipőcz Zoltán mérnökségvezetőtől, aki felkeresésünkre megosztott néhány fontosabb gondolatot a Mazak nagyközönsége előtt májusban debütáló újdonságairól.

Forrás: Mazak

- Hirdetés -

OPTIPLEX 3015 NEO 10.0kW

– Az OPTIPLEX 3015 NEO 10 kilowattos lézer. Itt mind a NEO, mint a 10kW újdonság – kezdte Sipőcz. – A NEO új széria, amely a fenntarthatóság jegyében áttervezett, energiahatékony megoldásokkal felruházott gép, új Smooth Lx teljesen érintő kijelzős vezérlővel.

Eddig nálunk, a Magyarországon bemutatott gépeknél a 8 kW volt ennek a technológiának a csúcsa, a 10 kW-tal komoly anyagvastagságokat szeretnénk vágni a kiállításon.

Forrás: Mazak
FSW-460V

– Ez egy olyan dörzshegesztő gép, amelyet Európában nemrég mutattunk be. Volt már a Mazaknak ilyen opcióval rendelkező berendezése, de ezt kifejezetten erre a technológiára tervezték és gyártották, úgyhogy minden bizonnyal újdonság les

z. Többféle dörzshegesztési eljárással készült alkatrészt fogunk bemutatni rajta – mondta a vezető mérnök. – Azt látjuk, hogy az elektromos autózás egyre nagyobb teret hódít. Emiatt is számítunk arra, hogy ezt a gépet kiemelt érdeklődés övezi majd, hiszen az akkumulátor- és villanymotorházak dörzshegesztésére abszolút alkalmas technológiáról beszélünk.

Forrás: Mazak
VCE-600

– Ez a belépő szintű, 3 tengelyes vertikális megmunkálógép, ami ugyancsak az elmúlt évben debütált, szintén újdonságnak számít a Mazak kínálatában – folytatja Sipőcz Zoltán. – Kifejezetten az európai piacra készíti az angol gyárunk. Elődeihez képest ez a gép kibővített Y-lökettel rendelkezik, és új vezérlő van rajta. Úgy vélem, hogy a kiváló ár-érték arány miatt is vonzó lehet a MACH-TECH-re érkezők számára.

INTEGREX i-250 H + TA-35/270

– Ezt a kombinációt, ami két éve egy régebbi típusunk felújításával született, még nem mutattuk be idehaza. Ezt a H-szériát turn-assist automatizálással láthatják majd a MACH-TECH-en, ahol bemutatjuk az itthon szintén újdonságnak számító skiving megmunkálást ezen a géptípuson. Ez az eljárás a fogaskerék-megmunkálásnak a leggyorsabb változata – részletezi a Mazak mérnöke. – Az Integrex esetében elmondható, hogy bizonyos szegmensekben egyre nagyobb piaci igény jelentkezik a bonyolultabb megmunkálásra képes gépek iránt. Ez a kombinált eszterga, illetve maró funkció 5 tengelyben, ráadásul automatizált megoldással bizonyosan izgalmas lesz látogatóink számára.

Az első „igazi” a COVID óta

Sipőcz Zoltán kiemelte, hogy a MACH-TECH ideje alatt gépeik folyamatosan működtek, és mind a négy gépnél on-demand élő forgácsolási és lézervágási bemutatókat tartottak. – A COVID után ez volt az első igazi MACH-TECH, ezért fontos volt számunkra, hogy nagy standdal és több géppel jelenjünk meg, abszolút bizakodóak vagyunk! Ez az esemény amellett, hogy kiváló alkalmat biztosít arra, hogy közelebbről megismerjék technológiai újdonságainkat az érdeklődők, lehetőséget teremt a szakmai együttműködésre is – zárta gondolatait a mérnökségvezető.

Vörös István, NEW technology

- Hirdetés -

NEW technology