„A napi munkánk meghatározó része kreatív jellegű, mégis kézzel fogható eredményeink vannak”

A versenyképes kompenzációs csomagnak és a béren kívüli juttatásoknak is köszönhetően megbecsülve érzik magukat a munkatársak, a Continental nemzetközileg is elismert stabilitása és kiszámíthatósága pedig tovább növeli a biztonságérzetüket és a vállalat iránt tanúsított elkötelezettségüket.

Röviden összefoglalva ezt szűrhetjük le a vállalat munkatársaival készített interjúkból, amelyek közül az egyiket most megosztjuk olvasóinkkal.

Ridzi Péter Lóránt 2018 júliusában csatlakozott a Continental budapesti Mesterséges Intelligencia Fejlesztő Központjához, ahol deep learning data team leader feladatkörben dolgozik, így munkája során vezetést támogató funkciók fejlesztéséhez szükséges adatokat biztosít az algoritmus fejlesztőknek.

Bízom abban, hogy az autóipar jövője az önvezetésben van, és úgy látom, hogy a Continental elkötelezett ez iránt. Ezt jól mutatja, hogy tavaly nyitott egy 100 fős fejlesztőközpontot Budapesten, mely kimondottan ezen a területen dolgozik. Úgy látom, hogy az efelé vezető útnak még az elején járunk, és sokkal több, új kihívás fog jelentkezni a jövőben. A következő autómban talán pont az az algoritmus fog futni, aminek fejlesztésében részt vettem.


- Hirdetés -

Milyennek látja a tanulási, fejlődési lehetőségeket a cégnél?

A mesterséges intelligencia egy nagyon fiatal és napról napra változó terület. Legyen szó akár deep learning (mély tanulás) algoritmusról, hasznos adatok gyűjtéséről, kiválogatásáról vagy számítási infrastruktúra kiépítéséről, a legtöbb problémára, amivel találkozunk nincs kész megoldás. Ennek tükrében elmondhatom, hogy minden nap egyfajta tanulási folyamat része. A Continentalon belül számos lokáció foglalkozik hasonló témával, és az ottani kollégák sokszor teljesen új szemléletet hoznak.

A hazánkban már közel 30 éve jelen lévő, a mobilitás ökoszisztémáját alakító Continental vállalat már tíz lokációban végez gyártó, fejlesztési és kereskedelmi tevékenységet Magyarországon, ezáltal is hozzájárulva a közlekedés biztonságosabbá és tisztává tételéhez. Tavaly egy Mesterséges Intelligencia Fejlesztő Központot nyitottak Budapesten, legújabb, zöldmezős beruházásuk keretében Debrecenben épül elektronikai okosgyáruk. A munkavállalók hazánk mellett Németországtól az ázsiai országokon keresztül az Egyesült Államokig a világ 60 országában próbálhatják ki tudásukat. A német technológiai cég 245.000 munkatársa a lehető legkorszerűbb technológiákkal és eszközökkel végzi a munkáját, a gyártásból kikerülő termékek, illetve a fejlesztési területen elkészülő szoftverek és szolgáltatások pedig a Continentalnál tetten érhető folyamatos innovációról tanúskodnak. A vállalat a munkafeltételeket illetően is halad a korral, hiszen – a feladatoktól függően – rugalmas az időbeosztás, és lehetőség van az otthonról végzett távmunkára is.

A munka és magánélet egyensúlya fontos jellemző az ember életében. Hogy látja a munkahelye és a saját részéről ezt a kérdést?

A napi munkánk meghatározó része kreatív jellegű, amit sokszor nehéz időbeli keretek közé szorítani. Amit a munkáltató megtehet, hogy biztosítja az ehhez szükséges kereteket, például rugalmas munkaidőn keresztül. Másrészt viszont egy nemzetközi csapat tagjaként, eltérő időzónákban dolgozó kollégákkal nem mindig egyszerű a kapcsolattartás, amihez mind a munkavállalónak (más lokáció időrendjéhez való alkalmazkodás) mind a munkáltatónak alkalmazkodnia kell.

Melyik a legkedvesebb élménye a munkahelyéhez kötődően?

Miután heti szinten érkeznek új kollégák, nem ritka, hogy ismeretlen arcokkal lehet találkozni a konyhában.  Pár héttel ezelőtt történt egy ilyen eset: miután bemutatkoztunk egymásnak és megkérdeztem az úriembert, hogy melyik csapatba érkezett, közölte, hogy ő csak a kávégépet jött megjavítani.

Miért ajánlaná másoknak a Continentalt?

Azért ajánlom, mert a nálunk felmerülő problémákra még nincsenek kész megoldások, ezért folyamatosan kreatív kihívásokkal találkozunk. Ennek ellenére a munkám során mégis kézzel fogható eredményeink vannak, láthatom, ahogy az ötletből termék születik.

A Continental aktuális állásajánlatairól és nyitott pozícióiról ide kattintva tájékozódhat.
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!