Barion Pixel

A Volvo Trucks a károsanyag-kibocsátás és a közúti balesetek számának nullára történő csökkentésére fókuszál az IAA-n

A Volvo Trucks is jelen lesz a világ vezető haszongépjármű kiállításán, az IAA Transportation-ön. A svéd tehergépjárművek gyártója a szeptemberi eseményen az elektromobilitási piacon betöltött jelentős szerepére, a legújabb biztonságtechnikai megoldásaira és az áruszállítás karbonsemlegesítésére vonatkozó törekvéseire fókuszál.

2022. szeptember 20-25. között rendezik meg a világ vezető haszongépjármű kiállítását, az IAA-t a németországi Hannoverben. A Volvo Trucks az idei évi IAA-ra egy átfogó üzenettel érkezik, amely a cég stratégiáját is jellemzi: „Towards Zero”, azaz „Úton a Nullához” – nulla károsanyag-kibocsátás és nulla baleset.

A Volvo Trucks a kiállításon felsorakoztatja tisztán elektromos termékpalettáját, amely a Volvo Trucks-nál a legszélesebb az összes iparági szereplő közül. Az Európában rendelhető három nehéz- és kettő középkategóriás, tisztán elektromos tehergépjármű modellek mindegyike megtekinthető lesz Hannoverben. Ezen kívül a Volvo Trucks bemutatja az elektromos járművekhez kínált szolgáltatások teljes palettáját is a hatótávolság- és útvonaltervezéstől kezdve a töltési és finanszírozási megoldásokig. Az elektromos modellek mellett a Volvo Trucks olyan egyéb hajtásláncokat is prezentál a kiállításon, amelyek alacsonyabb károsanyag-kibocsátásuknak köszönhetően, ugyancsak jelentősen hozzájárulhatnak az áruszállítás karbonsemlegesítéséhez.

- Hirdetés -

“Az ügyfeleinkkel, és az ügyfeleink ügyfeleivel a nulla károsanyag-kibocsátás felé tartó úton járunk. Izgatottan várjuk, hogy minden érdeklődőnek bemutathassuk termékeinket és szolgáltatásainkat, amelyek révén jövedelmező üzletmenet mellett is csökkenthetik környezeti lábnyomukat. Bármi legyen is a kiválasztott hajtáslánc – elektromos, gázüzemű, vagy hagyományos dízel -, a Volvo Trucks olyan megoldást kínál, amely energiahatékony módon segít a környezeti célok elérésében” – mondja Roger Alm, a Volvo Trucks elnöke.

Ami a biztonságot illeti, a Volvo Trucks Hannoverben több más újítás mellett bemutatja a járókelők és kerékpárosok védelmét szolgáló, oldalirányú ütközés elkerülését támogató biztonsági rendszerét. Ez a megoldás a teherautó mindkét oldalán elhelyezett radarokkal és kamerával támogatott funkciókkal teszi biztonságosabbá a közúti közlekedést.

A kiállítás külső területén a Volvo Trucks több modellje is kipróbálható lesz, mint például az elektromos Volvo FL és FE. Emellett I-Save csomaggal ellátott Volvo FH-t, LNG meghajtású FM-et vagy kemény feladatokra szánt Volvo FH16-ot is megtekinthetnek a Hannoverbe látogatók az IAA kiállítás külterében.

Volvo Trucks

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Érdemes elolvasni
NEW technology