Barion Pixel

AI-t használó szoftverekkel forradalmasítja a mérnöki szimulációt a Siemens

A mérnöki innováció élvonalába lépve a Siemens Digital Industries Software két innovációval rukkolt elő, amelyekkel új távlatokat nyithat a szimulációs technológia terén. A HEEDS AI Simulation Predictor lehetőséget teremt a szervezeteknek arra, hogy felszabadítsák a digitális ikrekben rejlő potenciált, amelyhez felhasználja a napjainkra egyre megkerülhetetlenebbé váló mesterséges intelligenciát (MI) is. A másik újdonság a Simcenter Reduced Order Modelinggel, amely szimulációs és tesztadatok ötvözése nyomán a másodperc töredéke alatt készít előrejelzéseket. Ez a két fejlesztés kéz a kézben nemcsak gyorsaságot és precizitást ígér, hanem paradigmaváltást is a mérnöki szimulációt illetően – olvasható az Industrial Machinery Digest cikkében.

A Siemens Digital Industries Software ma két úttörő megoldás, a HEEDS™ AI Simulation Predictor és a Simcenter™ Reduced Order Modeling szoftverek bevezetésével új távlatokat nyit a mérnöki szimuláció területén. A Siemens HEEDS AI Simulation Predictor új lehetőségeket tár fel a gyártók előtt azáltal, hogy képessé teszi a mérnöki csapatokat a fejlett MI-vezérelt előrejelző modellezés lehetőségeinek kiaknázására. A tervezési gyorsaság is szintet léphet, hiszen a korábbi szimulációs tanulmányok és megszerzett tudás felhasználásával a mérnöki csapatok gyorsan készíthetnek nagy teljesítményű, innovatív terveket, redukálva a piacra kerülési időt.

A Siemens emellett bemutatta a Simcenter Reduced Order Modelinget is. Ez az új szoftver szimulációs és tesztadatokat hasznosít az AI/ML modellek betanításához és validálásához. Ezek a modellek ezután lehetővé teszik a mérnökök számára, hogy a másodperc töredéke alatt előrejelzéseket végezzenek, átalakítva a mérnöki szakemberek szimulációs megközelítését. A szoftver egyik legfontosabb vívmánya, hogy gyors előrejelzéseinek köszönhetően a hagyományos módszerekhez képest töredék idő alatt hozhatnak akár kritikus döntéseket is a felhasználó mérnökök.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

„A Simcenter Reduced Order Modeling lehetővé teszi számunkra, hogy olyan mértékben gyorsítsunk szimulációs modelljeinken, hogy egy részletes üzemanyagcellás üzemmodell a valós időnél gyorsabban fusson, ugyanolyan pontossággal, mint egy teljes rendszermodell”, nyilatkozta Jurgen Dedeurwaerder, a Plastic Omnium szimulációs mérnöke. „Ez lehetővé teszi az olyan tevékenységek gyorsabb elvégzését, ami a teljes fejlesztési ciklust mintegy 25 százalékkal lerövidíti. Ugyanakkor megbízható, IP-védett és költséghatékony módot biztosít számunkra a modellek terjesztésére mind belsőleg, mind ügyfeleink számára.”

„A HEEDS AI Simulation Predictor és a Simcenter Reduced Order Modeling valósággal forradalmasítja a szimulációs technológiát. Ezek a szoftverek lehetővé teszik ügyfeleink számára, hogy kihasználják a mesterséges intelligencia által vezérelt szimuláció előnyeit a tervezési tér gyorsabb és pontosabb feltárása érdekében”, mondta Jean Claude Ercolanelli, a Siemens Digital Industries Software szimulációs és tesztmegoldásokért felelős vezető alelnöke. „Azt is lehetővé teszik számukra, hogy ne csak új projektekben használják ezeket az áttörést jelentő technológiákat, hanem akár évtizedes múltbéli szimulációs adatokat is hasznosítsanak, hogy az aktuális projektekben új meglátásokhoz jussanak.”

- Hirdetés -

Vörös István, NEW technology

- Hirdetés -

NEW technology