Barion Pixel

Az 5G az AI-val és az IoT-val együtt igazán értékteremtő

A UL Solutions piacvezető biztonságtudományi vállalat közzétette 300 globálisan vezető gyártó körében végzett legfrissebb felmérésének eredményeit, The Power And Promise of 5G Integration For Manufacturers (Az 5G gyártásba integrálásának ereje és ígérete) címmel. A riportból kiderül: az 5G magánhálózatok akkor a leghatékonyabbak, ha a digitális átalakuláshoz kapcsolódó más technológiákkal, például a mesterséges intelligenciával (AI) és a dolgok internetével (IoT) együtt integrálják őket.

„A technológiai integráció átfogó megközelítése, ami az 5G-t olyan technológiákkal kombinálja, mint az edge computing, a felhőalapú számítástechnika, az IoT és az AI, jelentős előnyökhöz vezethet a gyártók számára” – magyarázta Maan Ghanma, a UL Solutions fogyasztói, orvosi és információs csoportjának Smart Solutions igazgatója. Az eredmények 300 olyan nagyvállalat felsővezetőinek és vezetőinek véleményére támaszkodnak, mint a Siemens, a GE, az AT&T, az Audi, az ABB és a Bosch. A felmérésben ezek bizonyultak a legfontosabb megállapításoknak:

  1. Az 5G bevezetése a legtöbb gyártó számára kezdeti szakaszban van, de 86 százalékuk már most számos előnyt tapasztal, főként a hatékonyság és a döntéshozatal terén.
  2. Az 5G integráció jobb eredményeket hoz. A résztvevők közel egyharmada szerint gyorsabban tudnak bevezetni vele más technológiákat, és egynegyedük jobban ki is tudja használni az előnyeit, mint korábban gondolta volna.
  3. A legtöbb válaszadó az 5G-t több más technológiával integrálva vezeti be. Ezen technológiák között a mesterséges intelligencia szerepelt a legtöbbször a válaszok között.
  4. Az 5G megvalósításának legfontosabb külső értéknövelő tényezője a következő két évben az üzleti partnerekkel való együttműködésben történő innováció felgyorsítása.
  5. Az 5G következő két évben kínált legnagyobb üzleti lehetőségei a beszállítói hálózatok fejlesztésében, a foglalkoztatási költségek csökkentésében (az automatizálás révén), valamint a világszerte működő termelési létesítményekkel való hatékonyabb összekapcsolódásban rejlenek.

- Hirdetés -

A felmérést a UL Solutions megbízásából a Newsweek Vantage végezte, Amerikában, Európában és Ázsiában, 2022 szeptemberében. A 300 válaszadó kétharmada egy nagy gyártóvállalat C-szintű vezetője (60%), igazgatósági tagja (7%) és alelnöke vagy annál magasabb pozícióban lévő tagja (33%) volt.

Gábor János, Okosipar.hu

- Hirdetés -

- Hirdetés -

NEW technology