Barion Pixel

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Az AR segítségével akár tapasztalat nélkül is elvégezhetők komplex feladatok

A leginnovatívabb technológiák egyikét, a kiterjesztett valóságot (AR) remekül lehet hasznosítani ipari folyamatokban, ha okosan használjuk. A tradAR Paksi Atomerőműben is használt, de iparágfüggetlen megoldása Microsoft Hololens 2-eseken üzemel.

Ágoston Tibor, a kiterjesztett valóság (AR) ipari felhasználásával foglalkozó tradAR ügyvezető igazgatója azokról a megoldásokról beszélt a TECHference-en, amelyeket a Paksi Atomerőmű az ő közreműködésükkel implementált a saját képzési rendszerébe. A közös munka során Microsoft Hololens 2 AR szemüvegekkel jelenítenek meg digitális tartalmakat a valós térben. „A szoftverünk segítségével lépésről lépésre vezető instrukciókat tudunk a munkavállaló elé vetíteni, aki ezeket követve önállóan, hiba és akár tapasztalat nélkül is végre tud hajtani egy komplex feladatot.” A tradAR előadása lényegében annak a projektnek a krónikája volt, amin az elmúlt két évben dolgoztak legjelentősebb partnerünkkel, a Paksi Atomerőművel.

„A látogatók és más kiállítók is nagy érdeklődéssel fogadták a technológiánkat, hiszen valóban nagyon innovatív megoldás, és mindenki nyitott rá, bár értelemszerűen hosszabb út vezet el addig, amíg egy ennyire új technológiát sikerül a már meglévő vállalati rendszerbe integrálni. Az új megoldásokat, az új gondolkodásmódot szerettük volna itt is megmutatni.” A cégvezető hangsúlyozta: felkészülten és kellő alapossággal megszervezett konferencián vehettek részt a csapattal, így nem okozott gondot közvetíteni az iparágfüggetlen innovációikat, amelyek ugyanúgy hasznára válnak a munkavállalóknak az energiaszektorban, mint a közműüzemeltetésben vagy akár a hadiiparban.

- Hirdetés -

TECHference Ipari Konferencia

- Hirdetés -

NEW technology