Barion Pixel

Az AutoWallis és az ALTEO összehangolja a töltési infrastruktúra fejlesztését az e-autók forgalmazásánál

Az elektromos autók terjedésének támogatására az AutoWallis és az ALTEO összehangolja a töltési infrastruktúra fejlesztését – közölte a két társaság közös közleményben szerdán az MTI-vel.

Ezáltal 2023-ban – az országban elsőként – napelemes rendszereket és energiatárolókat is értékesítenek majd az AutoWallis Csoport által négy országban (Magyarországon, Bosznia-Hercegovinában, Horvátországban és Szlovéniában) képviselt Opel márka magyar márkakereskedéseiben, amihez az ALTEO e-mobilitási üzletága, az ALTE-GO biztosít szakmai hátteret.

A magyarországi Opel autószalonokban az elektromos töltőberendezések mellett mostantól olyan opciók is elérhetőek, mint a töltők telepítése, a villamos betápláló hálózat kiépítése és a rendelkezésre álló villamos-kapacitás hatékony kihasználását biztosító energiaszabályozó rendszer.

A közlemény idézte Székely Gábort, az AutoWallis Nyrt. befektetői kapcsolatok és ESG igazgatóját, aki elmondta, az Európai Unióban és az Egyesült Királyságban az elektromosan tölthető személygépkocsik piaci részesedése 2021-ben 19 százalékra nőtt, szemben az előző évi 11 százalékos részaránnyal. Magyarországon tavaly 15 510 darab zöld rendszámos gépjárművet helyeztek forgalomba, ami a piac 6,1 százaléka. Idén pedig már az év első tíz hónapjában mintegy 17 500 zöld rendszámú gépjármű került forgalomba.

Novotny Dénes, az ALTEO e-mobilitási üzletágának vezetője a közleményben hozzátette, jövőre legalább 100 töltőberendezést terveznek értékesíteni az Opel márkakereskedéseken keresztül és arra számítanak, hogy egyre több ügyfél választja majd a töltő mellé a napelemes rendszert és az energiatárolót is.

Az ALTEO Nyrt. magyarországi tulajdonban lévő, energetikai szolgáltató és kereskedő vállalat. Üzleti tevékenysége kiterjed a megújuló és a földgáz energiahordozókon alapuló energiatermelésre, az energiakereskedelemre, valamint a vállalatok számára történő, személyre szabott energetikai szolgáltatásokra, fejlesztésekre. Az ALTEO árbevétele 2021-ben elérte a 44 milliárd forintot.

Az Alteo Nyrt. részvényeit a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) prémium kategóriájában jegyzik. Az elmúlt egy évben a részvény legmagasabb árfolyama 3200 forint, a legalacsonyabb 1510 forint volt.

Az AutoWallis Csoport a közép-kelet-európai régió 14 országában gépjármű- és alkatrész kis- és nagykereskedelemmel, szerviz szolgáltatásokkal, rövid- és hosszú távú gépjármű-kölcsönzéssel van jelen. Részvényeit a BÉT prémium kategóriában jegyzik. A papír ára az elmúlt egy évben 83 és 128 forint között mozgott.

MTI

- Hirdetés -

- Hirdetés -

NEW technology