Barion Pixel

Az EOS Smart Fusion szoftver automatikus beállításra lesz képes

Az EOS bejelentette a Smart Fusion szoftver bevezetését, amelyet úgy terveztek, hogy valós időben automatikusan beállítsa a lézerteljesítményt a fémporágyas fúziós rendszerekben – írja a TCT Magazine.

A vállalat szerint a Smart Fusion csökkenti az anyagfelhasználást, az utófeldolgozási követelményeket és az alkatrész-előállítással kapcsolatos költségeket az additív gyártási folyamatok során.

A Smart Fusiont úgy tervezték, hogy felismerje a lehetséges építési problémákat, automatikusan beállítsa a lézer teljesítményét, és kiküszöbölje az idő- és erőforrás-pazarlást. Az ügyfelek bétatesztjei során az EOS arról számolt be, hogy a Smart Fusion által legalább kétszer gyorsabb teljesítményt értek el, mint más, ilyen kategóriájú berendezésekkel.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

A rendszer úgy működik, hogy méri a lézerpornak a porágy által elnyelt mennyiségét, és egy nagy felbontású kamera az építési kamra fölött helyezkedik el, hogy a szabadalmaztatott technológia segítségével nyomon követhesse a nyomtatási folyamatot. Az adatokat ismerve paraméterezi a lézer teljesítményét, ami olyan eljárást eredményez, melynek során az energia homogén eloszlása az egész építési platformon megfelelővé válik. Ezzel csökkenti az alkatrészek feszültségét, ami megakadályozza a fém túlmelegedését és nem kívánt irányú elmozdulását.

„A Smart Fusion egy újabb fontos áttörést jelent, különösen az olyan szervezetek számára, amelyek szofisztikált alkalmazásokkal foglalkoznak, mint például az energia, az űrtechnológia vagy a repülés” – mondta Mirco Schöpf, az EOS szakértője. „A piacon lévő más megoldásoknak jelentős hátrányai vannak, például a lassabb építési idő, és szakértőre van szükség a működés biztosításához. A Smart Fusion olyan iparosított megoldást kínál, amely gyorsabb, rugalmasabb és könnyebben hozzáférhető.”

- Hirdetés -

„Amikor néhány hónappal ezelőtt megismertük a Smart Fusiont, és elkezdtük tesztelni, tudtuk, hogy ez a megoldás megváltoztatja a világot” – nyilatkozta Stefan Seidel, a Pankl Racing Systems műszaki igazgatója. „Nemcsak az alkatrészköltségeket csökkenti jelentősen, hanem megkönnyíti az optikai tomográfia használatát is, ami véleményünk szerint kulcsfontosságú elem az 3D nyomtatás által történő sorozatgyártás bevezetéséhez. Az elmúlt hónapokban több olyan terméket fejlesztettünk ki az EOS-szal, amelyek valóban megmutatják a Smart Fusionben rejlő lehetőségeket.”

A Pankl Racing Systems egyike azon vállalatnak, amely bétatesztelte a Smart Fusiont, és az EOS megerősítette, hogy egy, az űripar számára hardvereket gyártó vállalat is kipróbálta az új terméket.

Az új Smart Fusion az EOS meglévő felügyeleti megoldásaival, az EOSTATE-tel és az EOSYSTEM-mel együttműködve dolgozik a lézerek megfigyelésén, mérésén és beállításán. Az EOS a Smart Fusiont kezdetben a következő gépekkel és anyagokkal teszi elérhetővé:

  • EOS M 290: Inconel IN718, HiPro 40/80 µm | Titán Ti64, 60 µm | Alumínium AlSi10Mg 60 µm (2023 vége)
  • EOS M 300-4: Inconel IN718, HiPro 80 µm | Ti64, 60 µm (2023 vége) | AlSi10Mg 60 µm (2023 vége)
  • EOS M 400-4: Inconel IN718, HiPro 40/80 µm | Titán Ti64, 60 µm | AlSi10Mg 40/80 µm

Némethi Botond, NEW technology magazin

Kép forrása: EOS

- Hirdetés -

NEW technology