Barion Pixel

Az OMRON bemutatja az MD-sorozatú, közepes rakománysúly-tartományú autonóm mobilrobotokat

Fokozott hatékonyság az anyagszállításban a közepes teherbírással és integrált vezérlési technológiával

Az OMRON bemutatta az MD-650 és MD-900 közepes teherbírású (650 kg és 900 kg) autonóm mobilrobotokat (AMR). Ezek a kiegészítések kibővítik az OMRON autonóm robotjainak kínálatát, hogy megfeleljenek az alkatrész- és anyagszállítási alkalmazások széles skálájának, nagyobb hatékonyságot biztosítva a gyártóüzemekben.

A gyártóüzemek ma a termelékenységre és a minőségre összpontosítanak, és olyan munkahelyeket hoznak létre, amelyek csökkentik a munkavállalókra nehezedő fizikai terheket. Az autóiparban például az alkatrész- és anyagszállítási műveletek automatizálása kulcsfontosságú. Ez magában foglalja a nehéz, folyamatban lévő (work-in-process) termékek és késztermékek mozgatását, valamint a kis mennyiségű WIP anyagok gyakori folyamatközi szállítását a változatos, kis mennyiségű gyártási rendszerekben. Az autonóm mobilrobotok az intelligens flottakezelő szoftverrel képesek átvenni ezeket a nehéz és ismétlődő feladatokat.

Az OMRON meglévő mobilrobot kínálata 60 és 1500 kg közötti tartományt fedi le, az MD-650 és MD-900 pedig új, közepes teherbírású (650 kg / 900 kg) opciót kínál. Egyedülálló vezérlési technológiájuk lehetővé teszi a biztonságos és zökkenőmentes szállítást, amely így könnyen megvalósítható olyan gyártási helyeken, ahol ugyanazon a területen emberek és gépek dolgoznak.

- Hirdetés -

Az egyedülálló OMRON Fleet Manager szoftver lehetővé teszi akár 100 mobilrobot integrált vezérlését egyetlen rendszeren, kiküszöbölve a több flottakezelő rendszer használatának szükségességét, és a teherbírás és a rendelkezésre állás alapján automatikusan kiválasztja az optimális mobilrobotot minden egyes folyamathoz.

1. Nagy sebesség és biztonság a legmagasabb szintű átviteli sebességgel*1 a közepes teherbírási tartományban*2 és egyedi akadályelkerülési algoritmussal.

Az MD-sorozat a világszerte több ezer gyártóüzemben alkalmazott mobilrobot alkalmazásán alapuló, bizonyított gyakorlati tapasztalatok eredménye. Az új rendszer még a keskeny folyosókon is zökkenőmentesen működik, köszönhetően az MD-650 esetében a 2,2 m/s-os, az MD-900 esetében pedig az 1,8 m/s-os maximális sebességnek, a fejlett navigációs funkcióknak és az akadályelkerülési algoritmusoknak. Ezenkívül a fejlett akkumulátor- és töltési technológia bevezetése 8 órás működést tesz lehetővé 30 perces töltéssel az MD-650 esetében, és 7,5 órát az MD-900 esetében.

2. Az összes mobilrobot integrált vezérlése saját szoftvertechnológiával

Egyetlen rendszer akár 100 különböző teherbírású mobilrobot számára biztosít integrált anyagmozgatási útvonalat, és valós időben vezérli a mozgatási sorrendet. Az egyetlen rendszeren belüli fejlett összekapcsolás lehetővé teszi a valós idejű útvonaltervezést, még a különböző gyártási sebességű folyamatok közötti transzferek esetében is, hogy hatékony transzfereket érjen el minimális késleltetéssel.

3. Magas szintű biztonság az ISO3691-4 nemzetközi szabványnak megfelelően*3

Az MD-sorozatot úgy tervezték, hogy megfeleljen a vezető nélküli ipari targoncák és rendszereik legújabb biztonsági szabványának, az ISO 3691-4-nek (2020-tól hatályos).

Az OMRON folytatja a biztonságos és kiváló minőségű mobilrobotok és a szabadalmaztatott szoftvervezérlés fejlesztését, hogy segítsen csökkenteni az anyagszállítás terheit a különböző iparágakban. Az OMRON célja, hogy olyan automatizálási megoldásokat hozzon létre, amelyek maximalizálják az emberek értékét, és hozzájárulnak az egyének, az iparágak és a környezet virágzó jövőjéhez.

OMRON

NEW technology