A Tungaloy egyike a világ vezető, keményfém forgácsoló szerszámokat, kopásálló alkatrészeket és szerszámokat, valamint speciális mélyépítési termékeket előállító gyártóinak. Mindig is jól megtervezett termékpalettával volt jelen a piacon, illetve gyorsan reagált a meghatározó trendekre. A gyártási technológiák folyamatos fejlesztése, kombinálva a kutatás-fejlesztésbe való nagyaranyú befektetésekkel, lehetővé teszi, hogy olyan kiváló minőségű termékeket kínáljanak a különböző iparágak vállalatai számára, melyekkel növelhetik termelékenységüket.

MARÁS

Tung-Tri
A TungTri a Tungaloy által kifejlesztett nagyon pozitív sarokmaró szerszámcsalád, gazdaságos háromélű lapkákkal, pontos 90°-os vállak megmunkálására.

Az újratervezett lapkageometria kiváló felületminőséget és falpontosságot garantál. A maró alkalmas rampolásra és helikális marásra is, így sikerrel alkalmazható termelékeny zsebmarásra. A TungTri lapkák és szerszámok kialakítása, valamint a nagyon pozitív vágóélek drámai mértékben csökkentik a vibrációt, a vágóerőket, a főorsó terhelését, emellett kimagasló felületi minőséget biztosítanak. Gondolva a nagy fogásmélységű nagyoló megmunkálásokra a TungTri lapkákhoz megalkottuk a kukoricamarókat is. Az NMJ forgácstörővel kombinálva, a lapka vágóéle csipkézett, mely kiválóan alkalmas problémásan forgácsolható anyagok nehéz megmunkálására. A forgács apróra törése csökkenti a vágóerőket és minimalizálja, esetenként megszünteti a vibrációt.

DoFeed
A DoFeed család a Tungaloy új generációs, nagy előtolású megmunkálásokra kifejlesztett, sűrű fogosztású marószerszámait foglalja magába, nagyon pozitív vágóélű lapkákkal, melyek 03 és 06 mm-es élhosszúságokkal érhetők el.

A szerszámok hosszú kinyúlás mellett is stabil, vibrációmentes megmunkálást biztosítanak. Simító megmunkálásokhoz elérhető a wiper lapka, melyből mindössze egyet kell a maróba fogni, a kimagasló felületminőség érdekében.

DoPent
A DoPent család kétoldalas, ötélű lapkákkal és a vágóerők csökkentésével nyújt verhetetlen megoldást minden síkmarási kihívásra.
A lapkák széles minőség- és forgácstörő kínálatának köszönhetően az összes alapanyagítpust költséghatékonyan megmunkálhatja ezekkel a szerszámokkal. A DoPent szármaró (ø32 – 80 mm) és feltűzhető maró (ø 50 -160 mm) kivitelben is elérhető, ritka és sűrű fogosztással. A kiváló felületminőséget wiper lapkákkal is biztosíthatja.

ESZTERGÁLÁS

ISO lapkák
Már elérhetőek a Tungaloy magasabb technológiai paraméterekhez optimalizált TungTurn eszterga szerszámai. Innovatív CBN, PKD, kerámia, cermet és kémiai valamint fizikai bevonatos vágóanyag minősegeinkkel bármilyen alapanyagot költség hatékonyan megmunkálhat.

Az új generációs, továbbfejlesztett PremiumGTec fizikai és kémiai bevonatos, utólagos felületkezeléssel előállított minőségek minden eddiginél magasabb vágósebességet tesznek lehetővé acélok, rozsdamentes acélok és öntöttvas esztergálásakor.

A TungTurnJet család a Tungaloy új fejlesztésű, belső hűtéses esztergakéseit foglalja magába, melyeknél a hűtőfolyadék két irányból, felülről és alulról is, pontosan a forgácsolási zónába irányított. E szerszámok használatával, 15 bar-os minimális belső nyomás esetén az éltartam drámai mértékben növelhető valamennyi alapanyagtípus megmunkálásakor, gyakran több mint 30%-al. A TungTurnJet kések kiválóak nehezen forgácsolható anyagok megmunkálásához is.

TungCut
A TungCut család többfunkciós szerszámaival csökkentheti a költségeit és lerövidítheti az állásidőt. Széleskörű lapka, forgácstörő és minőség kínálatával a TungCut szerszámok minden alapanyag- és megmunkálástípushoz megoldást nyújtanak. A család új, nagy nyomású belső hűtéses szerszámaival növelheti az éltartamot és javíthatja a forgácseltávolítást.

FÚRÁS

TungSixDrill
A Tungaloy legújabb váltólapkás telibefúrója egyedi kialakítású, hat vágóéllel rendelkező lapkákkal. Költséghatékony megoldás nagy átmérőjű furatkészítésre, magas termelékenység mellett. A lapkák két oldalán eltérő kialakítású a forgácstörő, hogy optimális teljesítményt nyújtsanak a centrális és perifériális fészkekben. A lapkák a nem megfelelő fészekbe nem rögzíthetők, így a belapkázási tévedés kizárt. A szerszámok csavart belső hűtőfolyadék-csatornákkal rendelkeznek, melyek nagy mennyiségű hűtőfolyadék áteresztésére képesek, javítva a forgácseltávolítást. A fúrók milliméteres lépésekkel 20 – 54 mm-es átmérőkig érhetők el, a lapkák pedig lefedik a leggyakrabban használt tizedes méreteket.

Tungaloy Hungary Kft.
Erzsébet királyné útja 125.
H-1142, Budapest, Hungary
Tel: +36 1 781 6846
Fax: +36 1 781 6866