Barion Pixel

Bemutatót tartott a csúcstechnológiás szerszámgépek gyártója

A Mazak magyarországi csapata december 7-én és 8-án fogadta látogatóit telephelyén. Az eseményen bemutatták az új gyártási megoldásaikat, valamint átfogó betekintést nyújtottak az EMO kiállításon debütált fejlesztéseikbe. A nyílt nap érdekessége volt, hogy megtekinthetők voltak az öttengelyes, illetve függőleges és vízszintes megmunkálóközpontok, valamint a FIBER lézervágó berendezés is munka közben. A rendezvényen a japán gyártó partnerei is képviselték magukat, többek között a Renishaw, az OSG, a Lovász Kft. , a Kitagawa, a Hexagon és az Arkance Systems.

A technológia vezetői

„Óriási öröm számunkra, hogy újra személyesen is találkozhatunk, és idén folytathatjuk az immár tradíciónak számító éves nyílt napunkat” – mondta Dr. Feminger Gábor, a Yamazaki Mazak Central Europe s.r.o. Magyarországi Fióktelepének   munkatársa. „Vállalatunk technológiai vezető szereppel rendelkezik, ami a folyamatos innovációnak köszönhető. A hosszú évtizedekig használható berendezéseink mögött a minőség és a magasan képzett szakembereink állnak. Az európai raktárkészletünk az elmúlt években többször is átesett bővítésen, ahol közel 35 ezer alkatrész található meg. Az innováció támogatójaként a Mazak a McLaren Forma-1-es csapatának biztosít gépeket, ami speciális alkatrészek gyártására használja ezeket.”

- Hirdetés -

Terítéken a csúcstechnológiás gépek

Öt különböző gépet mutatott be a Mazak a nyílt napon, amelyek rámutattak a vállalat technológiai erősségeire.

A CV5-500, egy híd kialakítású öttengelyes függőleges megmunkálóközpont, amely nagy sebességgel képes dolgozni, emellett pedig kiemelkedő pontosságot biztosít, amit a könnyen kezelhetősége még népszerűbbé tesz.

A VCN-530C függőleges megmunkálóközpontot kiemelkedő termelékenységre tervezték. A berendezést egyedülálló hőkompenzációs rendszerrel látták el, azaz intelligens hőpajzzsal. Az egyszerű működtetés érdekében pedig MAZATROL Smooth G CNC vezérlést biztosít hozzá a gyártó.

A VTC-530C Siemens egy mozgóállványos konstrukció, amelyet erőteljes orsóval láttak el, így nagyfokú anyageltávolítási hatékonyságot, megnövekedett termelékenységet és alkatrész-pontosságot biztosít.

A HCN-6800 NEO újgenerációs nagy teljesítményű vízszintes megmunkálóközpont, amely továbbfejlesztett automatizálási kompatibilitással rendelkezik. Szintén a termelékenység ösztönzése érdekében a mellékidő csökkentett, ami számos különböző teljesítménynövelő alkalmazással kombinálható.

Az OPTIPLEX 3015 FIBER III lézervágó esetében multikontrol vágófej és további intelligens funkciók biztosítják a könnyű kezelhetőséget és az optimális géphatékonyságot. A berendezést Mazatrol PreviewG csúcstechnológiás CPU-val felszerelt, ezzel lenyűgöző kezelési sebességet, gyors válaszidőket és nagy sebességi gépmozgást ér el.

Némethi Botond, NEW technology

- Hirdetés -

NEW technology