Barion Pixel

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Blue e+ és e+ S hűtőberendezés-család – a hatékonyság következő lépcsőfoka. Világszerte.

A Rittal Blue e+ hűtőberendezések jelenleg kategóriájukban a leghatékonyabbak a piacon. Ezek az egységek, amellett, hogy átlagosan 75%-kal energiatakarékosabbak a korábbi hűtési megoldásoknál, kiemelkedő csatlakoztatási lehetőségekkel rendelkeznek, biztonságosak és könnyen kezelhetők. Az új FTTA jóváhagyás az UL minősítést is jelentősen megkönnyíti.

Nagy a kereslet a gyártási folyamatok karbon lábnyomát csökkentő megoldások iránt. Ezeknek a megoldásoknak ugyanakkor intelligensnek és kommunikációra képesnek kell lenniük, hogy könnyen integrálhatók legyenek a digitalizált gyártási környezetbe. A Rittal hét évvel ezelőtt erre az igényre a Blue e+ termékcsoport hűtési megoldásaival válaszolt, különlegesen hatékony szekrényhűtő berendezéseket piacra dobva, amelyek energia-megtakarítása átlagosan 75%. Most megjelent az új, a következő generáció, ami ugyanúgy szem előtt tartja a fenntarthatóságot. A Blue e+ S elnevezésű hűtőberendezések, amelyeknek kisebb, 300, 500, illetve 1000 W a hűtési teljesítménye, kiegészítik a Blue e+ termékcsaládot és további okos képességekkel rendelkeznek. Emellett az új generáció innovatív energia-megtakarítási lehetőségeket is tartogat a gyártási folyamatok számára.

Az energiatakarékos és ezért költségcsökkentő jellemző az alkalmazott technológiából következik, amely hőcső és inverteres vezérlésű komponensek kombinációját jelenti. A hőcső kompresszor, adagoló szelep és más szabályozó elemek nélkül működik, ezért nem igényel elektromos áramot, csak a ventilátor működtetéséhez. A szekrényben keletkező hőenergia és az aktuális környezeti hőmérséklet függvényében a hűtés csak a hőcső alkalmazásával is lehetséges. A kiegészítő kompresszoros hűtés csak akkor lép működésbe, ha nagy mennyiségű hőt kell disszipálni a szekrényből, vagy nagyon magas a környezeti hőmérséklet. Emellett, amikor működik, akkor is jelentősen energiahatékonyabb a hagyományos hűtőegységeknél. Ennek oka, hogy a kompresszor és a ventilátorok inverteres vezérlésű meghajtással rendelkeznek, amely automatikusan a körülményekhez igazítja a fordulatszámokat. Ennek eredményeképpen a hőmérséklet a szekrényen belül állandó marad, az energiahatékonyság pedig jelentősen magasabb, mint a hagyományos hűtőberendezések esetében.

- Hirdetés -

Az új termékcsalád összes tagja rugalmasan üzemeltethető világszerte az összes standard hálózati feszültségen. A bemeneti feszültség 110V (1~) és 480V (3~) közötti lehet, a frekvencia pedig 50 vagy 60 Hz.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Állandóan hűvös

Az energiahatékonyság mellett még egy további jellemző is csökkenti a karbon lábnyomot: az új Blue e+ S sorozat hűtőközegének GWP (globális felmelegedési potenciál) értéke 56%-kal kisebb, mint a hasonló hűtőberendezésekben használatosé. A korábban használt R-134a helyett az új generáció hűtőköre R-513A hűtőközeggel működik.

Okos, kommunikációra képes

Az okos funkciókkal az új hűtőberendezések a folyamatok digitalizálását is elősegítik. A hűtőberendezések kiegészíthetők egy IoT interfésszel, melynek révén az egységek intelligens módon felügyelhetők a digitalizált környezetben és egyszerűen csatlakoztathatók a Rittal új Smart Service Portal szolgáltatásához. Ez utóbbi a szervizelési folyamatokat optimalizálja és hatékonyságukat növeli a preventív karbantartás segítségével, mellyel előre jelezhető a főbb alkatrészek várható élettartama. Ebből következően kevesebb nem tervezett leállás fordul elő, ami segít a gyártáskiesésből keletkező költségek csökkentésében, különösen az Ipar 4.0 folyamatban.

Rittal

- Hirdetés -

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Érdemes elolvasni
NEW technology