Barion Pixel

CES 2022: futurisztikus VR szemüveg érkezett a Panasonictól

Bár a Facebook Meta erre az évre nagy durranásokat ígér, lássuk be, a virtuálisvalóság-technológiák egyelőre gyerekcipőben járnak. Érdekes projektekből ugyanakkor nincs hiány: az utóbbi pár hónapban jelentettek már be VR kesztyűt, wellnesscélú headsetet és például egy 12K-s sisakot is, most pedig itt a Panasonic, hogy egy pehelykönnyű, extra nagy felbontású eszközzel csatlakozzon a mezőnyhöz. A készüléket a CES-en mutatták be, és hamarosan piacra is dobják.

El kell ismerni, hogy a Shiftall MeganeX bivalyerős tulajdonságokkal indul: a maga 250 grammos tömegével nyugodtan nevezhető ultrakönnyűnek, hiszen fele annyit sem nyom, mint az 503 grammos Oculus Quest 2, ráadásul a mikro-OLED lencséi is jobb felbontást ígérnek (szemenként 2560×2560 pixel és 120 Hz, szemben az 1832×1920 pixellel és 120 Hz-el) – mutat rá összehasonlító táblázatában a VRcompare. Mindeközben a headset hozza az elvárható hat szabadságfokos mozgástámogatást, és mivel kompatibilis a SteamVR-ral, nagy teljesítményű játékok futtatására is alkalmas.

Eddig csak egy ponton találtunk rajta fogást: nem különálló VR megjelenítő (mint az Oculus), magyarán csak PC-re csatlakoztatva működik. Akit ez nem zavar, és meggyőzőnek érzi a konfiguráció többi elemét, közel 900 dollárért (kb. 288 ezer forintért) juthat hozzá, várhatóan tavasztól. Az előrendeléssel azért óvatosak lennénk a helyedben, mert a termék nagyon új, és egy csomó adat még nem ismert vele kapcsolatban.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Gábor János, NEW technology

- Hirdetés -

NEW technology