Barion Pixel

Egy kilométerre előre lát az autókba szánt új képalkotó radar

A Provizio dobja piacra azt a szoftveresen definiált digitális képalkotó érzékelő radart, ami akár egykilométeres távolságból is képes adatokat szolgáltatni a fedélzeti számítógépnek. Az ír vállalat által kifejlesztett VizioPrime 6K-t a CES 2024-en mutatták be. Mint mondták, az eszköz végső célja az, hogy megszüntesse az összes közlekedési balesetet, és lehetővé tegye az autonóm vezetés következő generációját – LiDaR lézeres érzékelők nélkül.

A radar szabadalmaztatott antennatechnológiákat, modulációs sémákat és ritka tömbkialakítást használ, hogy megkülönböztesse az olyan objektumokat, mint az autók és a gyalogosok, illetve ultra nagy távolságból is felismerje az olyan kis tárgyakat, mint például egy gumiabroncs.

„A Proviziót a radartechnológia innovatív megközelítése különbözteti meg a versenytársaktól: míg a radar maga egy jól ismert fogalom, a Provizio egy lépéssel tovább megy azáltal, hogy az egyedülálló képalkotó radartechnológiát fejlett érzékelési képességekkel integrálja” – magyarázta Carl Jackson, a Provizio vállalati stratégiáért felelős vezetője. „A radar a képalkotó képessége, valamint költséghatékonysága és megbízhatósága miatt kulcsfontosságú szerepet tölt be az utak védelmében, a halálos közlekedési balesetek felszámolásában és a jelenlegi autonóm járműrendszerek hiányosságainak orvoslásában. A képalkotó radar rejtett szuperereje viszont az, hogy a jármű lökhárítójába szerelhető, így 360 fokos képalkotást tesz lehetővé anélkül, hogy a jármű stílusát negatívan befolyásolná. A VizioPrime™ 6K bevezetése megerősíti a radartechnológia szerepét a nemkívánatos események proaktív megelőzésében, és élen jár abban az irányban, amely felé az autóipar halad.”

- Hirdetés -

- Hirdetés -

A Provizio 5D Perception vezetési platformja az OEM-gyártók számára a leggyorsabb és legmegbízhatóbb utat kínálja a 3+ szintű automatizáláshoz, alacsony költséggel és megbízhatóan, méretarányos érzékeléssel – vallja a cég.

Gábor János, NEW technology

- Hirdetés -

NEW technology