Barion Pixel

- Hirdetés -

Egy magáncég új e-autó töltőhálózatot épít Európában

Az elektromos töltőket gyártó Driveco 250 millió euró (kb. 92,25 milliárd forint) támogatást gyűjtött össze Franciaországban arra, hogy 2030-ig létrehozzon egy több mint 60 ezer pontból álló töltőhálózatot szerte Európában.

A tőkebevonás célja, hogy segítse a Driveco azon törekvését, hogy saját töltőállomásainak kiépítésével, nemzetközivé válásának felgyorsításával és technológiai innovációinak megszilárdításával az elektromos járművek töltőinfrastruktúrájának jelentős szereplőjévé váljon – foglalja össze a cég közleménye.

- Hirdetés -

A Franciaországon kívül Európa más részein is jelentős piaci részesedésre törekvő Driveco egy saját 22 kW-os töltőtípussal rendelkezik (ezt egy angers-i gyártósoron állítják elő), de a program során előnyben részesíti az európai gyártású, nagy teljesítményű, 50-150-300 kW-os vagy annál nagyobb töltőberendezéseket.

A második finanszírozási forduló az eddigi legnagyobb eredményt hozta a franciaországi elektromos járműtöltő pontok ágazatában, ami azért nagy szó, mert a piac a méretnövekedés és a széttöredezettség kezelése érdekében jelenleg konszolidálódik, valamint jelen vannak az országban olyan nagy gyártók is, mint például a Siemens.

- Hirdetés -

A 2010-ben alapított Driveco a második legnagyobb nyilvános járműtöltő hálózatot üzemelteti a franciáknál, több mint 8000 működő vagy építés alatt álló töltőponttal. A vállalat kezdetben ügyfelek saját töltőállomásainak fejlesztésére és üzemeltetésére koncentrált, de 2020-ban megkezdte a stratégiai váltást, és tulajdonosa lett az általa létrehozott töltőpontoknak. Ez jó döntésnek bizonyult, mivel a bevételei 2022-re megháromszorozódtak, és elérték a 25 millió eurót.

Gábor János, NEW technology

- Hirdetés -

Érdemes elolvasni

- Hirdetés -

- Hirdetés -

NEW technology