Barion Pixel

Elektromos önvezető traktorral hatékonyabb a termelés

A Monarch Tractor paradigmaváltó mezőgazdasági gépét már élesben tesztelik. A teljesen elektromos, akár önvezető traktor az amerikai agrárminisztérium támogatásával és jóváhagyásával egy oregoni birtokon állt munkába, azzal a céllal, hogy automatizáljanak bizonyos mezőgazdasági feladatokat, csökkentsék a károsanyag-kibocsátást, és javítsák a termelékenységet.

„A Monarch Tractor kollaboratív megközelítéssel oldott meg egy sor olyan problémát, amivel a farmerek napjainkban szembesülnek”, állapította meg a tesztelést vállaló Hopville Farms tulajdonosa. Jim Hoffmann annyira elégedett a járművel, hogy már most bevonná a mindennapi munkálatokba, hiszen azt látja, hogy nőtt a birtok produktivitása, miközben zsugorodott a karbonlábnyoma.

Ez az első olyan jármű, amely egyesíti önmagában a három legfontosabb okosmegoldást: az elektromos hajtást, az automatizálást és az adatelemzést. Utóbbi a fenntartható gazdálkodás elősegítésére koncentrál: növeli a hatékonyságot és biztonságot, így az elérhető legmagasabb profittal kecsegtet. Az adatgyűjtést jelenleg az Oregoni Állami Egyetemmel közösen végzik, és minden jel arra mutat, hogy végül tiszta, hatékony, fenntartható gazdálkodási gyakorlatokat tudnak adni a jövő agrár szakembereinek.

- Hirdetés -

Fotó: Monarch Tractor

Az új traktor most egy áfonyatermelő gazdaságban dolgozik, de hamarosan bevetik a Wente Vineyards szőlőbirtokon is. Ha jól bizonyít, akkor elkezdik terjeszteni az egész nyugati parton, hogy különböző körülmények között vizsgálják tovább a teljesítményét.

Gábor János, NEW technology

Forrás: Industry Week

- Hirdetés -

NEW technology