Kezdőlap Fémmegmunkálás Értékteremtés minden gyártási fázisban 1. rész

Értékteremtés minden gyártási fázisban 1. rész

70 high-tech gép, két világpremier, a digitalizálásra, az automatizálásra és az additív gyártásra irányuló jövőorientált témakörök. A DECKEL MAHO Pfronten közelgő nyílt napján az integrált folyamatok integrált gyártási megoldásai fognak dominálni.

Az EMO kiállítási év kezdetén a DMG MORI 70 high-tech gépet – melyek közül 20 berendezés automatizált – és a DMP 70 valamint a LASERTEC 125 Shape világpremierjét mutatja be a DECKEL MAHO Pfronten Nyílt Napján 2019. január 26-án. A jövőorientált fő témakörök a digitalizálás területei és a digitális termelési-szolgáltatási ajánlatok, a versenyképes gyártás integrált automatizálási megoldásai valamint az additív megmunkálás. Ennek alkalmából a DMG bemutatja a legújabb LASERTEC 12 SLM-et és az intelligens OPTOMET szoftvermegoldást a porágyas eljárás számára. Az idei év legfontosabb szempontjakén a DMG MORI minden figyelmét a felhasználó teljes értékteremtő folyamatláncára fordítja. A DMG MORI Aerospace és Die & Mold Technology Excellence Center egy példaértékű kapcsolati lehetőség, ahol tapasztalt szakemberek terveznek úttörő és termelékeny gyártási megoldásokat. A DMG MORI ezt a szakértelmet egy 7.500 m2-es kiállítási területen mutatja be. A kiállítás másik fénypontja a nagy méretű munkadarabok megmunkálása az XXL-Centerben, ahol a két asztallal rendelkező DMU 600 P először kerül bemutatásra. A DMG MORI Qualified Products a Nyílt Nap programját a perifériák és kiegészítők területének legújabb innovációival egészíti ki, különös tekintettel az újonnan kifejlesztett DMQP Tanusítvány Programmal, amely nagyteljesítményű szerszámrendszerek széleskörű válogatását kínálja exkluzív kivitelben.

Világpremier: DMP 70 – Dinamikus gyártógép a legkülönbözőbb iparágak számára

A DMG MORI által fejlesztett, rendkívül kompakt gyártóberendezés a mindössze 4,2 m²-es alapterületével kiváló az orvostechnikai alkalmazások, a különböző gyártósorok, de akár a repülőgépipari szektor és egyéb nehézipari alkalmazások számára. A 700 x 420 x 380 mm szánhossznak köszönhetően elegendő hely áll rendelkezésre a munkadarabok széles skálája számára, amivel a DMP 70 a már meglévő géppark tökéletes kiegészítője lehet. A berendezés képes bonyolult munkadarabok dinamikus megmunkálására a szánrendszer akár 60 m/perc-es mozgásainak és maximális 2 g-s gyorsulásának köszönhetően. A dinamikus szerszámváltás időszükséglete pedig csupán 1,5 másodperc.

A szerszámtár maximum 25 szerszám befogadására képes, és a fémből készült rögzítőknek köszönhetően rendkívül időtálló. A szükséges pontosságot az erős, egyrészes, öntöttvasból készült gépágy, a közvetlen abszolút útmérő rendszerek és az optimális hűtési rendszer biztosítja. A DMP 70 többek között olyan automatizációs megoldásokkal kerül bemutatásra a Nyílt Napon, mint például a WH 3 CELL alkatrészkezelő, amely – akárcsak a további kiegészítő megoldások – jobbról, balról vagy akár elölről is csatlakoztathatók a géphez.

Világpremier: LASERTEC 125 Shape – Nagy moldok hatékony felületi strukturálása

A DMG MORI első ízben a Pfrontenben rendezett Nyílt Nap során mutatja be a LASERTEC sorozat legújabb tagját, a 125 Shape-t. Kifejezetten nagy, ø1.250×700 mm-es öntőformák felületi struktúrálására tervezték, legfeljebb 2.600 kg-os munkadarabok számára (opcionálisan tandem-meghajtással is rendelhető). A választható nagy sebességű Z-váltó segítségével a Z-irányú mozgások sebessége 1,5 m/s-ról 4 m/s-ra növelhető, míg a lézer pulzusszáma 1000 kHz-ig emelhető. A textúraminőség tovább optimalizálható a berendezés munkasebességének csökkentése nélkül. Ennek eredménye a folyamat időszükségletének akár 69%-os csökkenése, és így a lényegesen alacsonyabb egy alkatrészre jutó gyártási költség.

Integrált Digitalizáció – Termékek és megoldások a gyártási folyamatok integrált digitalizációjához

A gépgyártás digitalizálásának úttörőjeként, a DMG MORI ezt a témakört továbbra is a jövő stratégiai fontosságú területének tekinti. A technológia vezetője a Nyílt Nap során az integrált digitalizálás keretein belül bemutatja a hálózatba kapcsolt gyártás felé vezető utat. A rendezvény alkalmából a DMG MORI egy 45 perces Digitális Pfronten Túrára invitálja az érdeklődőket, melynek során az integrált digitalizáció termékei és megoldásai kerülnek bemutatásra. Megismerhető lesz többek között a vállalat gyártástervezési megoldása is, a DECKEL MAHO Pfronten öt munkaerő-tervező állomásán.

Az ELŐKÉSZÍTÉS & GYÁRTÁS területén bemutatásra kerül egy teljes mértékben integrált, öntőforma betétek előállításának digitális megvalósítását végző gyártástervező és irányító rendszer – a folyamatok CAD/CAM (Siemens NX) rendszerekkel és CELOS PC-vel történő ütemezésétől kezdve a CELOS 5. verziójával ellátott DMC 1850 V berendezéssel történő megmunkálásig. A DMG MORI termékek teljes értékláncának digitalizálására vonatkozó DIGITALIZÁCIÓS BEMUTATÓ után a túra következő állomásaként a MONITORING következik, mely során a látogatók megismerkedhetnek a DMG MORI MESSENGER, a CONDITION ANALYZER, a PERFORMANCE MONITOR és a PRODUCTION COCKPIT, valamint a SERVICE & MAINTENANCE területekkel a WERKBLiQ segítségével. A web alapú, több gyártó berendezésén is használható platform használatával akár a DECKEL MAHO Pfronten mechanikus megmunkálási részlegén található nyolc 5-tengelyes maróközpontjának és három univerzális köszörűgépének, valamint a Technology Center 17 maróközpontjának karbantartása is kézben tartható. Ezeken felül a közvetlen szervíztámogatás új NETservice és SERVICEcamera által nyújtott előnyök is élőben kerülnek bemutatásra a látogatók számára.


Amennyiben élőben szeretné megtekinteni a DMG Mori legújabb megoldásait és innovációit, érdeklődjön az alábbi weboldalon:

Érdeklődés

DMG Mori