Barion Pixel

Ez a multikamerás rendszer biztonságosabbá teszi az önvezetést

Az ADAS technológia nevét érdemes megjegyezni, mert új szintre emelheti az autonóm álmokat. A volt Tesla-mérnökök alapította, kaliforniai Phantom AI fejlesztése multikamerás rendszerrel, háromdimenziós érzékeléssel és első osztályú predikcióval lehet a biztonságos önvezetés záloga. A The Robot Report írása szerint sokan bízhatnak a 2017-ben alapított startupban, hiszen egy újabb befektetői körben 36,5 millió dollárt szereztek az ADAS további fejlesztéseire.

A cég egyedi stratégiát dolgozott ki az autonóm vezetéstechnológiára, abban a reményben, hogy végre létjogosultságot ad a sokak által várt közúti megoldásnak. Az ADAS elég összetett: tartalmaz egy gépi látásra épített rendszert, a PhantomVisiont, egy szenzorfúziós eszközt, a PhantomFusiont és egy irányítóközpontot, ami a PhantomDrive nevet kapta. A céget alapító Hyunggi Cho és Chan Kyu Lee a Teslánál dolgozva találkozott, és hamar rájöttek, hogy közös munkával sikerre vihetik elképzelésüket, az ADAS-t, ami másokat megelőzve végre tényleg lehetővé teheti a teljes önvezetés személyautókba építését.

 „Az újabb finanszírozás igazolja, hogy a befektetők nemcsak az innovatív vizuális érzékelési technológiánkban és az életmentést célzó küldetésünkben bíznak, hanem abban is, hogy a küldetést képesek vagyunk végrehajtani” – írta közleményében Cho. „Termékkínálatunk fejlesztésére és bővítésére, marketing és értékesítési erőfeszítéseink fokozására, valamint üzleti növekedésünk felgyorsítására összpontosítunk, hogy ügyfeleink számára a lehető legjobb többkamerás képi megoldásokat kínáljuk a piacon.”

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Az új befektetők között ott van az InterVest, a Shinhan GIB és a Samsung Ventures is, míg korábban olyan nevek szálltak be a projektbe, mint a KT Investment és a Renaissance Asset Management.

- Hirdetés -

 „Ez egy nagyon izgalmas időszak a Phantom AI számára, mivel az ügyfelek felismerték a vezető által támogatott technológia kritikus szerepét abban, hogy az autókat mindenki számára biztonságosabbá lehet tenni” – mondta Jay Jinhwan Jeon, az InterVest vezető befektetője. „Nagy örömünkre szolgál, hogy a Phantom AI-vel együttműködve segíthetünk ennek a fontos technológiának a piacra juttatásában.”

A Phantom AI azt tervezi, hogy a finanszírozást a sorozatgyártás fejlesztésének felgyorsítására fordítja.

Gábor János, Okosipar.hu

- Hirdetés -

NEW technology