Barion Pixel

- Hirdetés -

FactoryScope – Gyártó független valós idejű termelési adatgyűjtés

Valós idejű termelési adatgyűjtés, karbantartás, minőségellenőrzés, gyártástervezés digitalizáció. Négy olyan terület amelyre a FactoryScope moduljai garantált megoldást nyújtanak.

Az adatgyűjtő rendszer alap pillére a gyártási folyamatok, a termékekbe beépülő alapanyagok,  termelés aktuális állapota, valamint az ebben résztvevő dolgozók monitorozása. Napjainkban különösen fontossá vált az energia-hatékony üzemeltetés valamint az okos gyártástervezés az IPAR4.0 eszközeinek segítségével.

- Hirdetés -

A digitalizálásnak számos előnye van a papír alapú adatgyűjtéssel szemben, a legfontosabb a valós idejű adatok vizualizációja valamint az azonnali eszkaláció problémák esetében. A szolgáltatott információk birtokában időben lehessen intézkedéseket hozni.

Megoldásunkkal a felügyelet kiterjeszthető a termelésben résztvevő összes dolgozóra és berendezésre. Ez különösen fontos abban az esetben, ha nem csupán a gyártó berendezések termelékenysége és veszteség ideje kerül fókuszba, hanem a munkában résztvevő dolgozók teljesítménye és aktív ideje is.

- Hirdetés -

Az adatok gyűjtésére számos megoldással rendelkezünk és egyedi készülékek fejlesztésére is nyitottak vagyunk. A rendszer egyik legmegbízhatóbb végponti modellje a ToolChecker E40-es készülék, amely mikrovezérlő bázisú, operációs rendszer nélkül működik. A készülékbe épített 10”-os érintőképernyőn keresztül a dolgozói interakciók könnyen kivitelezhetőek.

Az alapvető termelési információk gyűjtésén kívül ,mint a hatékonyság, műszak kihasználtság, minőség, OEE, gyártott termékek, selejt analízis számos újdonsággal bővült a rendszerünk, amelynek fejlesztése és személyre szabása az elsődleges célkitűzésünk.

Karbantartás digitalizáció

A termelési adatok digitalizálásának köszönhetően azon a berendezések és szerszámok, amelyekre kiterjed a rendszerünk összeköthetőek a megelőző karbantartás modullal.

A gyártócellán,gyártósoron operátor által, rendszer által generált karbantartó hívás az eszkalációs értesítésen kívül automatikusan generál egy digitális munkalapot. Az eszkalációs értesítés lehet e-mailben és SMS csatornákon.

Ezáltal mérhetővé válik a karbantartás reakció ideje és a javítást követő időablak a termelés reakció ideje a termelés újraindításáig. A javítás elvégzését követően a karbantartónak az elvégzett munkát regisztrálnia szükséges. Hiba ok, felhasznált alkatrészek, külső beavatkozások költségei, javítási akta létrehozása műszakokon átnyúló javítások esetén.

A megelőző karbantartás esetében létrehozhatóak dinamikus karbantartási sémák, amelyek lehetnek elvégzett ciklus, üzemóra valamint hagyományos időszak alapúak. A rendszer ezen információk alapján generálja le az ütemezett feladatokhoz a digitális munkalapokat.

Minőségellenőrzés

A minőség-ellenőrzés digitalizálása alapvetően hasonlít a karbantartási digitális munkalapos rendszerhez. A vállalatnál alkalmazott iránymutatások alapján új termelés indulásakor a rendszer generál egy munkalapot, amelyen keresztül elvégezhető a gyártás validációja a megadott időablakon belül. A gyártási validációt követően ISO szabvány szerinti mintavételezés, időszakos ellenőrzések kezelése is megoldható.

A végpontok előnye, hogy a dolgozónak van lehetősége valós időben a selejt munkadarabok regisztrációjára. A gyűjtött információk alapján létrehozhatóak figyelmeztetések a minőségellenőrzés részére.

A termelési vizualizáció vonatkozásában van lehetőség vevői reklamációk, kritikus jelzők alkalmazására.

A FactoryScope modulok alkalmazásával jelentős költségcsökkentés és energiamegtakarítás érhető el.

Nagy Roland, PKN

 

- Hirdetés -

Érdemes elolvasni

- Hirdetés -

- Hirdetés -

NEW technology