Barion Pixel

Gép, gép, gép! Gépek mindenhol! – Ilyen volt a 3. Magyar Ipari Célgép Nagydíj

Az iparban ma már nehéz olyan folyamatot találni, amit nem valamilyen gép segítségével végeznek. Sokszor rendkívül kreatív megoldásokat hoznak létre a mérnökök, hogy hatékony eszközöket állíthassanak hadrendbe.

A gépek tervezését művészi szintre emeli a Magyar Ipar Célgép Nagydíj, hiszen olyan konstrukciók kerülnek górcső alá, amelyek egyedi koncepció alapján készülnek. 2023-ban harmadszorra rendezték meg ezt a gépész versenyt (rekord mennyiségű 114 nevezővel), amelynek a fókuszában többek között a vegyipari célgépek álltak – összesen 18 pályamű érkezett e témában. A Gépész Szalont, a verseny díjátadó szakmai rendezvényét június 28-án rendezték meg a budapesti Millenium Házában.

A megmérettetésen induló nevezéseket komoly szakmai tekintélyek bírálták el, és így kerültek ki a győztesek. Összesen tíz kategóriában osztottak ki elismeréseket, azaz hat ipari célgép és egy vegyipari célgép kategóriában. Egy tervezőmérnök kapta „Az év tervezője 2023” címet. A közönségdíjat a legtöbb szavazatot kapó pályázat nyerte. Továbbá kihirdették „Az év öko célgépe 2023” és „Az év ötlete” győztesét is.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

A Célgép Nagydíjról szóló podcast adás megszólalói:

  • Metál Attila, a verseny zsűrielnöke, a Knorr-Bremse Budapest Rail Systems kutatás-fejlesztési részlegvezető és a Gépipari Tudományos Egyesület Konstrukciós Szakosztályának titkára
  • Sipos Sándor, a Nagydíj főszervezője és a Chemplex Kft. ügyvezetője

- Hirdetés -

- Hirdetés -

NEW technology