Barion Pixel

- Hirdetés -

Helyszíni telepítésű naperőművek megbízható szolgáltatással

A Photon Energy csoport 2008-as megalapítása óta folyamatosan megújuló energia termelő egységekbe invesztál. Szakmai befektetőként kiemelt figyelmet fordít a telepített naperőművek üzemeltetésére és karbantartására. Ennek minél magasabb szintű kiaknázására saját fejlesztésű szoftverrel felügyelik a parkok mindenkori termelését. A jelenlegi IPP portfóliójuk mérete 91,9 MWp, amelyből 52 MWp Magyarországon található. Ezek az erőművek a közcélú hálózatra termelnek megújuló energiát. A NEW technology magazinnak Kovács Gábor, a Photon Energy értékesítési vezetője adott interjút.

Milyen hatással vannak a jelenlegi piaci változások a működésetekre?

- Hirdetés -

Az elmúlt időszak változásai sokak számára fordulópontot jelentett, azaz a társaságok ráébredtek arra, hogy a vállalkozásuk működéséhez szükséges energia megtermelésében akár aktív szereplőként is részt vehetnek, ezzel csökkentve kitettségüket a villamos energia piac esetleges változásainak. Erre az igényre reagálva hozta létre a Photon Energy a kifejezetten ipari és kereskedelmi cégek számára nyújtott szolgáltatását, ami egy korábbi tevékenységünk kiegészítése, a helyszíni telepítésű naperőmű megoldások. A korábbi, hálózatra termelő erőművek építésében szerzett sokéves tapasztalatot felhasználva professzionális, kulcsrakész megoldást nyújtunk a hozzánk forduló ügyfeleknek.

Egy ipari termelő cégnek milyen mértékben segíthet egy helyszíni telepítésű naperőmű? Milyen opciókra kell felkészülni azoknak a vállalatoknak, akiket érdekel ez a lehetőség?

- Hirdetés -

A Photon Energy megközelítése az optimális méret meghatározásához a potenciális ügyfél fogyasztási adataiból indul ki, amihez természetesen elengedhetetlen ismerni a várható jövőbeni beruházási terveit, amelyek befolyásolhatják a villamosenergia felhasználásukat. A jelenlegi szabályozás szerint a nagyfogyasztó ipari cégeknek nem lehetséges a hálózatra történő visszatermelés, így az erőmű által megtermelt energiát helyben, azonnal fel kell használni. Az utóbbi időben az érdeklődés középpontjába kerültek a helyszíni energia tárolási lehetőségek, amelyek segíthetik a felhasználókat az egyenletesebb termelési profil kialakításában.

A hozzánk forduló érdeklődők számos megoldási lehetőség és többféle finanszírozási struktúraközül választhatnak:

Ezen kívül segítünk ügyfeleinknek megtalálni a legmegfelelőbb finanszírozási opciót, illetve tájékoztatjuk őket a rendelkezésre álló pályázati lehetőségekről.

A bevezetőben elmondottakból arra következtetek, hogy a folyamatnak közel sincs vége a naperőmű telepítésével. Milyen megoldásaitok vannak a telepített erőművek üzemeltetésére?

Valóban igaz, hogy a telepítést követően sokat tehetünk a naperőmű hosszú élettartamáért. Saját portfóliónk üzemeltetését ellátó technikusi gárdánk magasan képzett szakemberekből áll, akik mindig megtalálják a megfelelő megoldást a felmerülő helyzetekre. Sokat elmond ennek minőségéről az is, hogy az évek során ezen szolgáltatásunkat más intézményi befektetőknek is fel tudtuk ajánlani. Felismerve a rendszeres megelőző karbantartással, folyamatos monitorozással, rövid kiszállási és javítási idővel járó előnyöket, a parkok hozama nagy mértékben megnövelhető, és az esetleges termelési kiesések időtartama csökkenthető. Ezen a területen szerzett tapasztalatainkat, illetve erőforrásainkat jól tudjuk kamatoztatni az ipari ügyfeleink számára is.

Mivel készültök a Techference konferenciára?

A prezentációnkban szó lesz a helyszíni telepítésű naperőművek létesítésének alapvető lépéseiről, illetve az eddig megszerzett tapasztalatainkról. Esettanulmányon keresztül mutatjuk be a lehetőségeket és a várható megtakarítás mértékét. A konferencia idején a minket felkereső ügyfelek számára díjmentes tanácsadást nyújtunk egy előzetes kalkuláció segítségével a potenciális és optimális méret meghatározására, illetve a várható beruházási költség nagyságrendi meghatározása érdekében.

Photon Energy

 

- Hirdetés -

Érdemes elolvasni

- Hirdetés -

- Hirdetés -

NEW technology