Barion Pixel

- Hirdetés -

Intuitív alternatívája az AWG-knek a költség töredékéért

Az RS Components (RS), a globális, többcsatornás forgalmazó, az Electrocomponents plc (LSE: ECM) kereskedelmi márkája a nemzetközi tesztelő- és mérőspecialista, a Tektronix számos innovatív, nagy teljesítményű, tetszőlegesfüggvény-generátorát (AFG) mutatta már be.

A Tektronix célja, hogy a valós idejű hullámforma-felügyelettel, programozható hullámforma-szekvenciálással, beépített hullámforma-létrehozással és a piacon legnagyobb, érintésérzékeny AFG képernyővel ellátott AFG31000 sorozattal újradefiniálja az AFG koncepciót azoknak a kutatóknak és gyártómérnököknek, akiknek egyszerűen és gyorsan kell tesztjeleket létrehozniuk.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Az AFG31000 sorozat egy iparágvezető, 9 hüvelykes kapacitív érintőképernyővel rendelkezik, amellyel a felhasználók példátlan részletességgel nagyíthatják ki a hullámforma területeit. Minden kapcsolódó beállítás és paraméter egyetlen képernyőn, egy egyszerű menüfán keresztül tekinthető meg. Az intuitív felhasználói felület révén a felhasználók érintéssel vagy elhúzással böngészhetnek, kereshetnek, választhatnak ki és szerkeszthetnek beállításokat, így csökkentve az AFG megtanulásához és működtetéséhez szükséges időt.

Az AFG31000 sorozatot egy új, szabadalmaztatott, InstaViewÔ néven ismert funkcióval is ellátták, amelynek célja az impedancia-eltolási problémák kiküszöbölése. A hagyományos AFG-k azt feltételezik, hogy 50 Ω-os impedanciát vezetnek, de néhány tesztelt eszköz (DUT) ténylegesen ezzel az impedanciával rendelkezik, ami inkonzisztenciához vezet az AFG-n beállított hullámforma és a DUT-nál lévő jel között. Az InstaView ezt a problémát az AFG DUT-jánál lévő hullámforma megfigyelésével orvosolja, így a hullámforma további kábelek vagy műszerek nélkül ellenőrizhető. A hullámforma-kijelző valós időben reagál a frekvencia, az amplitúdó, a hullámformaalak és a DUT-impedancia változásaira.

A hagyományos AFG üzemmódok mellett az AFG31000 sorozat „Speciális” üzemmódot is biztosít, amely programozható hullámforma-szekvenciálást tesz lehetővé. Az AFG-k „Speciális” módban a legfeljebb 128 Mpts hullámforma-memóriát akár 256 egységekre is képesek szegmentálni. A felhasználók „drag and drop” módszerrel adhatnak hozzá hosszú hullámformát vagy egy szekvencián belüli több hullámformát, és határozhatják meg, hogy ezek hogyan kerüljenek kiadásra. Az AFG31000 sorozat lényegesen megfizethetőbb alternatívát kínál a drága tetszőlegeshullámforma-generátorok (AWG-k) helyett azon mérnökök számára, akiknek hosszú, nem ismétlődő hullámformákra, vagy több, komplex időzítésű hullámra van szükségük.

Az AFG31000 sorozat egy másik új, beépített funkciója az ArbBuilder eszköz, amellyel a felhasználók tetszőleges hullámformákat hozzanak létre és szerkeszthetnek közvetlenül az AFG-n sablonok és egyenletszerkesztők segítségével, így nem kell azokat számítógépen létrehozni, majd átküldeni. Másik lehetőségként az oszcilloszkóp által rögzített hullámformákat .csv fájlként is el lehet menteni, majd közvetlenül az AFG-be betölteni az ArbBuilder segítségével.

A Tektronix AFG31000 sorozat mostantól elérhető az RS kínálatában az európai, közel-keleti és afrikai, valamint az ázsiai csendes-óceáni térségben.

RS Components

- Hirdetés -

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!