Barion Pixel

- Hirdetés -

Jelentősen csökkentek a globális chipeladások júliusban éves szinten

A globális chipeladások jelentősen csökkentek idén júliusban éves összevetésben, viszont havi szinten szerényen nőttek.

A világ vezető nemzetközi gyártóit tömörítő szervezet, a SIA honlapjára felkerült adatok szerint a félvezetőipar globális értékesítése júliusban 43,22 milliárd dollár volt, ami 11,8 százalékos csökkenés tavaly júliushoz képest, de 2,3 százalékos növekedés júniussal összevetve.

- Hirdetés -

John Neuffer, a SIA elnök-vezérigazgatója azt mondta, hogy júliusban már a negyedik egymást követő hónapban nőttek az eladások havi szinten, míg éves összehasonlításban a júliusi eladáscsökkenés a legkisebb volt az idén eddig, ami derűlátásra ad okot az év hátralevő részére.

Éves szinten az eladások Európában 5,9 százalékkal nőttek, miközben az amerikai kontinensen 7,1 százalékkal, Kínában 18,7 százalékkal, Japánban 4,3 százalékkal, az ázsiai és csendes-óceáni régióban és másutt pedig 16,2 százalékkal estek.

- Hirdetés -

Júniushoz képest a chipeladások Japánban 1 százalékkal csökkentek, ugyanakkor Észak- és Dél-Amerikában 6,3 százalékkal, Európában 0,5 százalékkal, Kínában 2,6 százalékkal, az ázsiai és csendes-óceáni térségben és másutt 0,3 százalékkal nőttek.

Tavaly a globális chipeladások 3,2 százalékkal, 573,5 milliárd dollárra nőttek.

A SIA az Egyesült Államok félvezető-iparának csaknem az egészét és a más országok chipgyártóinak körülbelül 66 százalékát képviseli.

MTI

- Hirdetés -

Érdemes elolvasni

- Hirdetés -

- Hirdetés -

NEW technology