Barion Pixel

Jelentősen csökkentek a globális chipeladások júliusban éves szinten

A globális chipeladások jelentősen csökkentek idén júliusban éves összevetésben, viszont havi szinten szerényen nőttek.

A világ vezető nemzetközi gyártóit tömörítő szervezet, a SIA honlapjára felkerült adatok szerint a félvezetőipar globális értékesítése júliusban 43,22 milliárd dollár volt, ami 11,8 százalékos csökkenés tavaly júliushoz képest, de 2,3 százalékos növekedés júniussal összevetve.

John Neuffer, a SIA elnök-vezérigazgatója azt mondta, hogy júliusban már a negyedik egymást követő hónapban nőttek az eladások havi szinten, míg éves összehasonlításban a júliusi eladáscsökkenés a legkisebb volt az idén eddig, ami derűlátásra ad okot az év hátralevő részére.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Éves szinten az eladások Európában 5,9 százalékkal nőttek, miközben az amerikai kontinensen 7,1 százalékkal, Kínában 18,7 százalékkal, Japánban 4,3 százalékkal, az ázsiai és csendes-óceáni régióban és másutt pedig 16,2 százalékkal estek.

Júniushoz képest a chipeladások Japánban 1 százalékkal csökkentek, ugyanakkor Észak- és Dél-Amerikában 6,3 százalékkal, Európában 0,5 százalékkal, Kínában 2,6 százalékkal, az ázsiai és csendes-óceáni térségben és másutt 0,3 százalékkal nőttek.

- Hirdetés -

Tavaly a globális chipeladások 3,2 százalékkal, 573,5 milliárd dollárra nőttek.

A SIA az Egyesült Államok félvezető-iparának csaknem az egészét és a más országok chipgyártóinak körülbelül 66 százalékát képviseli.

MTI

- Hirdetés -

NEW technology