Kifejezetten a sikeres i-széria kapacitásának továbbnövelésére tervezett Yamazaki Mazak INTEGREX i-500 többfunkciós gép eleget tesz az egyre fokozódó nagyméretű munkadarab megmunkálás pontossági igényeinek.

Az INTEGREX i-500 nagy munkatérrel és többféle – akár 3 méterig terjedő – ágymérettel rendelkezik, hogy lehetővé tegye a különösen hosszú munkadarabok megmunkálását, valamint alap felszereltségének része egy 10″-os átmenő furatos tokmány is. Ezenkívül opcióban elérhető 12″, 15″ és 18″-os tokmány kialakítás is.

Az i-500 megnövelt, 845 mm-es X-tengely lökete és 430 mm-es Y-tengely kapacitása alkalmassá teszi a gépet nagyméretű, akár Ø700mm-es, komplex munkadarabok megmunkálására.

Az i-500 nagy teljesítményű és nagy nyomatékú 37kW-os 2 500rpm fordulatszámú eszterga főorsóval és újonnan kifejlesztett kompakt 24kW-os 12 000rpm fordulatszámú maró orsófejjel van felszerelve, ami csökkenti a potenciális interferenciát, így nagyobb munkateret biztosít. Alap tartozék egy NC szegnyereg, de ezen kívül opcionális állóbáb konfiguráció is elérhető hat különböző méretben, egészen Ø410mm-ig. További modellvariációk másodorsós vagy alsó revolveres kialakítással is elérhetők, így növelve az egy felfogásban való készre munkálás lehetőségét.

Mint minden 5-tengelyes Mazak gép, az INTEGREX i-500 is a könnyen vezérelhető a Mazak SmoothX-szel, a világ leggyorsabb vezérlőjével van ellátva. A SMOOTH CNC számos funkcióval rendelkezik, mint a Smooth Megmunkálási Konfiguráció, ami lehetővé teszi a megmunkálási teljesítmény egyszerű finomhangolását az érintőképernyőn elérhető csúszkákkal. A gépkezelők öt különböző megmunkálási kezdőképernyőt érhetnek el az intuitív érintőképernyő interfésszel, így gyorsan elérhetővé válnak a programozási, szerszámadat, gépbeállítási, megmunkálási és karbantartási információk.

Az INTEGREX i-500 hatékonysága a folyamatosan növekvő, fogaskerék gyártási igényeknél kerül leginkább előtérbe. A SMOOTH Fogaskerék Vágó szoftver a fejlett Multi-Tasking kapacitást kombinálja a Mazak legfrissebb fogaskerék gyártási fejlesztéseivel, mint a SMOOTH Fogaskerék Marás és SMOOTH Lefejtő Fogmarás. Mi több, a szoftver szintén lehetővé teszi az operátornak komplex fogaskerék megmunkáló programok könnyű elkészítését a fogaskerék adatok felhasználóbarát dialógus-alapú bevitelével, így csökkentve a beállítási időket.

A gép minden komponensét maximális merevségre törekedve tervezték, így biztosítva a nagy pontosságot. A gép designja a könnyű kezelhetőséget szem előtt tartva került kialakításra, a gép elejére szerelt 36 férőhelyes szerszámtár pedig lehetővé teszi a szerszámok ciklus közbeni szervizelését.

Az i-500 könnyen integrálható automatizált gyártásba, robotokkal összehangolva kezelő nélküli működés érhető el vele “plug & play” robot interfészek széles sorának és olyan automatizálási opcióknak köszönhetően, mint az automata működésű első ajtó.

Mazak