Főszerkesztőként a nyári kihagyás után nagyon izgatottan vártam a szeptemberi számot. Hosszúnak is tűnhetett ez a nyugalmi időszak, hiszen ilyenkor a hírfolyamunk is lelassul. Az ősztől kezdve több saját tartalommal és érdekes beszámolókkal, riportokkal jelentkezünk, amely céljaink elérését hivatottak szolgálni.

A magazin indulásakor azt fogalmaztuk meg, hogy olyan magazint csinálunk, amely közelebb hozza a hétköznapi emberekhez az ipari, műszaki és technológiai újdonságokat. Szélesebb merítésből dolgozunk, ezért a magazinban olyan riportokkal, találmányokkal vagy hírekkel is találkozhattok, amelyek az emberek hétköznapjait tehetik jobbá.

Ősszel több olyan külföldi rendezvényről is tudósítunk, amelyekről máshonnan nem hallani. Ilyen lesz a milánói BI-MU2018 vagy az eindhoveni Precíziós kiállítás, de a most zárult AMB2018 is sok újdonságot hozott az ipar számára.

Szeptemberi lapszámunk tartalmából röviden:

Az idei AMB-n több nemzetközi vállalat is újdonságokkal jelent meg. Bemutatták a Chiron csoport új márkáját, a STAMA-t, amely a nagy stabilitást és teljesítményt helyezi előtérbe.
A DMG Mori hatalmas, mintegy 2200 négyzetméteres standja a legnagyobbak között volt az idei AMB-n. 32 szerszámgép került bemutatásra, amely mellett számos innovatív megoldás is gazdagította a DMG Mori kínálatát. Ilyen volt a NETservice, illetve az integrált SERVICEcamera és az IoTconnector is, mint az egyedülálló távoli elérésű szerviz kiegészítői.

A Rittal Kft új kapcsolószekrénye, a VX25 egy igazán forradalmi megoldás, amelyre gyerekjáték a váltás a régi szekrényekről. A VX25 kiválasztási segéd nagy segítséget nyúlt ügyfelei számára, hiszen könnyen összeválogathatóvá válik minden szükséges alkatrész a váltáshoz.

Minden vállalkozó szájából elhangzott már, hogy az ügyfél az első. De mit is jelent ez pontosan? Vajon tényleg így van ez? Mózes Istvánnal, a Clientfirst ügyvezetőjével készült interjúnk minden bizonnyal választ fog adni erre a kérdésre. Inspirálódj, szolgáld ki vevőidet úgy, ahogy Te is elvárnád.

A mobilitás kérdése nem csak a munkaerőben és a közösségi közlekedésben keresendő és lelhető fel. Intralogisztika felsőfokon a Mobile Industrial Robots-al. Jesper Sonne Thimsen, a MiR Kelet-Európai régiójának kereskedelmi vezetője exkluzív interjút adott a NEW technology magazinnak. Új robot, nagyobb terhelhetőség, újfajta megközelítések az intralogisztika területéről.

Rengeteg újdonság, innováció és érdekesség az ipar világából.

Fizess elő a NEW technology magazinra kedvező áron weboldalunkon vagy a Digitalstand oldalán! Keress minket a Relay és Inmedio standjain is!

Csak egy példányt rendelnél? Nincs akadálya. Előfizetési oldalunkon 1 példányt is rendelhetsz, így 2 munkanapon belül a kezedben tarthatod legújabb vagy akár régebbi számainkat is!

Czakó Miklós, főszerkesztő