Barion Pixel

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Mi a közös a Forma 1-es alkatrészekben és a csaptelepekben?

A fémmegmunkálás jelen van a mindenki által ismert gépgyártásban, ám azt már kevesebben tudják, hogy a háztartási eszközeink nagy részének is köze van hozzá. Az egészen egyedi kivitelezéstől – mint például a Forma-1-ben használt speciális alkatrészek – a nagysorozatban gyártott termékekig – amilyen például a mindennapokban használt csaptelep – mind összekapcsolható a különböző fémek mechanikai elvű átalakításával.

A technológia fejlődésével – ahogy azt minden médiumból hallhatjuk és olvashatjuk – egyre hatékonyabb, gyorsabb és fenntarthatóbb gépek kerülnek a gyártásba. Az egyik globális piacvezető szerszámgépgyártó, a Mazak nyílt napján beszélgettünk Török Lászlóval a közép-európai Mazak ügyvezetőjével, valamint Sipőcz Zoltán, alkalmazástechnológiai vezetővel.

A piacot uraló trendeken felül szó volt Forma-1-ről – amelyben a Mazak nagy szerepet vállal 1999 óta a McLaren csapat hivatalos szerszámgépbeszállítójaként –, az additív gyártástechnológiáról, továbbá fontos technológiai részletekről. (Ne feledd: ha applikációban hallgatnád, akkor a NEWtechtalk RSS oldalán kopp a „Listen on…” gombra!)

- Hirdetés -

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Még több izgalmas beszélgetésért iratkozz fel a NEWtechtalk csatornájára a podcast.hu-n, vagy kedvenc alkalmazásodban! (mindenhol (is) ott vagyunk!)

- Hirdetés -

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Érdemes elolvasni
NEW technology