Barion Pixel

Nagy teherbírású NSK mozgató golyósorsók

A mozgató golyósorsókat az iparban a precíziósan köszörült golyós menetesorsók költséghatékony alternatívájaként használják. Olyan alkalmazásokhoz ideálisak, amelyek nem igénylik a köszörült menetesorsók véges pontosságát, de ennek ellenére megbízhatóan kell továbbítaniuk a lineáris terhelést, és nagy sebességű, mégis pontos pozicionálást kell biztosítaniuk. Az ilyen alkalmazásokban nagy kereslet mutatkozik az NSK mozgató golyósorsóira – nevezetesen a PR/LPR és a BS Interchangeable sorozatokra.

Az NSK mozgató golyósorsói tökéletes lineáris mozgásrendszerek olyan alkalmazások számára, amelyek magukban foglalják a famegmunkálást, a fémlemez megmunkálást, a csomagolási műveleteket, a pick and place rendszereket és az automatizált szállítóegységeket, hogy csak néhányat említsünk. Mind a PR/LPR, mind a BS Interchangeable sorozat a 160 000 dn (5 000 ford./perc) megengedett forgási sebességnek köszönhetően gyors ciklusidőt képes biztosítani. A nagy sebesség ellenére a pontosság terén sem kell kompromisszumot kötni, mivel mindkét golyósorsó Ct7 pontossági kategóriában készül.

A PR/LPR és a BS Interchangeable golyósorsók az NSK innovatív terelőlapos recirkulációs rendszerét is tartalmazzák, ami a fent említett nagy sebessége elérését segíti elő. Az optimalizált (sima) golyós recirkulációs kialakítású terelőlap a hagyományos rendszerekhez képest a zajkibocsátást is a felére csökkenti.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Egy másik előny az NSK opcionális K1 kenőegysége. A forradalmi kenőrendszer a gép egész élettartama alatt hordja fel a kenőanyagot, így fenntartható és környezetbarát módon biztosítja a hosszú távú, karbantartásmentes működést. A zsírvisszatartó tömítéssel kombinálva a K1 egység az alacsony TCO (teljes birtoklási költség) eléréséhez is hozzájárul. az NSK K1 készlete retrofit munkákhoz is elérhető.

Az NSK LPR/PR sorozatú mozgató golyósorsói előfeszített és összeszerelt állapotban érkeznek (a kompakt anyát már a tengelyre szerelik az előfeszítés beállításához). Ezek a népszerű, 4 méteres hosszban is elérhető golyósorsók nulla holtjátékot biztosítanak.

- Hirdetés -

Az NSK BS Interchangeable mozgató golyósorsó sorozatának fő jellemzője a külön kapható tengely és anya, amelyek az egyszerű telepítés érdekében univerzálisan cserélhetők (20 μm-nél kisebb játékkal). Az anya és a tengely szabad cseréje azt is jelenti, hogy a gépgyártó vagy egy hivatalos NSK márkakereskedő a szükséges hosszra vághatja a golyósorsót.

Ez növeli a rugalmasságot és a DIN-kompatibilis golyósorsók gyors elérhetőségét egyedi méretekben (maximum 2 méterig), például speciális gépekhez vagy prototípusokhoz. A két NSK mozgató golyósorsó-sorozat mechanikai és teljesítménybeli tulajdonságainak köszönhetően a gépgyártók Európa-szerte gyors és pontos lineáris mozgásokat hozhatnak létre. A golyósorsók eredendő minősége ezenkívül megbízható és megismételhető pozicionálást is biztosít a márka hírnevének öregbítése, valamint a piaci részesedés növelése érdekében.

NSK

- Hirdetés -

NEW technology