Barion Pixel

NEWtechtalk podcast: a CES iparképes és teljesen felesleges innovációkat is hozott

Az idei CES ismét sok szemrevaló újdonsággal szolgált, de a szórakoztatóelektronikai kiállítást olyan eszközök miatt is érdemes volt figyelni, amelyekben rejlik némi ipari potenciál. A NEWtechtalk legújabb epizódjában lenyűgöző, felettébb hasznos és teljesen felesleges innovációkat gyűjtöttünk össze a Las Vegas-i show-ról, amit egyébként 44,5 ezren a helyszínen, több mint 40 ezren pedig online követtek, mintegy 133 országból. Hangsúlyosan szubjektív szemle következik, mert ember legyen a talpán, aki 2.279 kiállító között ranglistákat próbál felállítani.

A NEWtechtalkban:

– Megmosolyogtuk Elon Musk végletekig bedugult dugóelhárító alagútját, de a Tesla mellett kiálltunk, mert legalább piacon van, míg az 1.000 kilométeres Mercedes Vision EQXX koncepció marad. Bár a gombákból és kaktuszrostból kivegyészkedett bőrkárpittól azért leesett az állunk…

- Hirdetés -

– Elégedetten csettintettünk a Panasonic új VR-szemüvege láttán, igaz, egyelőre csak tömegével és felbontásával előzi az Oculus II-t.

– Imádtuk a Samsung elemmentes távirányítóját, ami többek között rádióhullámokból, napfényből és wifiről is gyűjt energiát. Ha minden kis fogyasztású eszközünk így működne (ezek szerint lehetséges), évente közel százmillió eldobott ceruzaelemtől kímélnénk meg az ökoszisztémát.

– Nem tudtuk nem kinevetni a Razer okos szájmaszkját, de a gyártó szándéka is ez lehetett a beépített LED fényekkel, hangerősítővel és sikolyeffekttel. COVID ellen hasztalan, poénnak drága – ám visszaadhat valamit a fizikai jelenlétbe vetett bizalomból…

NEWtechtalk – a 2022-es CES szubjektív szemléjével: hallgasd kedvenc alkalmazásodban (Spotify, Apple Podcasts, Google Podcasts) vagy RSS-en! A feliratkozásodat még több jó tartalommal háláljuk meg!

Gábor János, NEWtechnology

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Érdemes elolvasni
NEW technology