Barion Pixel

Precizitás és teljesítmény a prémium szegmensben

A DMG MORI új esztergája, a CTX 750|2000 a bal és az opcionális jobb orsónak köszönhetően lehetővé teszi a munkadarabok 6 oldalas teljes megmunkálását akár 2040 mm hosszúságig. A CTX 750|2000-rel a DMG MORI egy olyan univerzális esztergát mutat be a Bielefeldi Open House kiállításon, amely folytatja a CTX univerzális gépek sikerét. A világpremier gép nagy munkaterületével különösen nagyméretű alkatrészek és hosszú tengelyek gyártására alkalmas. A bal és jobb oldali orsóknak és a 170 mm-es Y-tengelynek köszönhetően a hajtott szerszámokkal történő, 6 oldalas teljes megmunkálás is lehetséges, igényes munkadarabok esetében. Kisebb testvérgépeihez hasonlóan a CTX 750|2000 tehát maximális rugalmasságot jelent egy vonzó árkategóriában. A CTX sorozat új mérete is a Machining Transformation (MX) négy pillérét szolgálja, amellyel a DMG MORI a gyártás jövőjét alakítja: Folyamatintegráció, automatizálás, Digital Transformation (DX) és Green Transformation (GX).

„Az univerzális esztergálás prémium szegmensében a CTX 750|2000-et tökéletes társnak tekintjük a hosszú munkadarabok teljes megmunkálásához” – pozicionálja az új gépet Dr. Claudio Merlo, a DMG MORI Tortona ügyvezető igazgatója. A munkaterület 700 mm átmérőjű és 2040 mm hosszú munkadarabokhoz van méretezve. Emellett könnyen automatizálható, például a Robo2Go Max segítségével. Az alkalmazásalapú CELOS X vezérlőrendszer 24”-os multi-touch kijelzővel lehetővé teszi az egyszerű integrációt a vállalati hálózatokba, és előreviszi a digitalizációt – természetesen a legmagasabb biztonsági előírások mellett. A modern meghajtások, például a szinkronmotorok és a GREENMODE biztosítják az energiatakarékos működést. Ez akár tíz százalékkal csökkenti az energiafogyasztást.

Stabilitás és kiterjedt hűtési megoldások a teljesítmény és a pontosság érdekében

- Hirdetés -

- Hirdetés -

A CTX 750|2000 bal oldali orsójának fordulatszáma eléri a 3250 fordulat/percet, maximális nyomatéka pedig az 1 975 Nm-t. A jobb oldali orsó 4000 fordulat/percre és 770 Nm nyomatékra képes. A négy csapággyal ellátott turnMASTER orsó koncepciója maximális stabilitást és pontosságot biztosít, valamint nagy, akár 127 mm-es rúdkapacitást kínál. A pozicionálási pontosság a C-tengelyen 0,001°, míg az X- és Y-tengelyek alapfelszereltségként a MAGNESCALE abszolút mérőrendszerével vannak felszerelve. A revolverhajtóművek levegő/olaj hűtése optimális hőmérséklet-szabályozást biztosít. A csúcsteljesítményű opcióban a közvetlen meghajtással ellátott VDI 50-es revolver lehetővé teszi a nagy sebességű marást igényes alkalmazásoknál. A meghajtott szerszámok akár 6000 fordulat/perc sebességet és 85 Nm nyomatékot érnek el. Az Y-tengely +/- 85 mm-rel mozgatható, így a munkadarabok középponton kívül is megmunkálhatók.

Automatizálási megoldások egyetlen forrásból

- Hirdetés -

Az automatizált gyártási megoldások a DMG MORI számára alapvető fontosságúak a versenyképes termelés hosszú távú fenntartásához. A CTX 750|2000 segítségével az autonóm működés a

személyzet nélküli éjszakai és hétvégi műszakokban is megvalósítható. A Robo2Go Max alkalmas a tokmányalkatrészek vagy tengelyek be- és kirakodására közepes tételméretekben. A 210 kg teherbírású robot legfeljebb 115 kg tömegű, és legfeljebb 1200 mm hosszú és 200 mm átmérőjű tengely-jellegű alkatrészekhez készült. Egy ehhez hasonló megoldás további rugalmasságot hoz a gyártás automatizálásába.

DMG MORI

- Hirdetés -

NEW technology