Barion Pixel

Robusztus és megbízható: Additív gyártás az új LASERTEC 30 SLM 3rd Gen-nel

A DMG MORI új alapokra helyezi az additív gyártást a LASERTEC 30 SLM 3rd Gen bemutatásával a bielefeldi nyílt napon. Az additív gyártás új platformját az alapoktól kezdve a DMG MORI összes additív és szerszámgéptervezési tapasztalatának felhasználásával tervezték. Az új négylézeres, teljes átfedéses munkaterületével és 325 x 325 x 400 mm-es építési térfogatával a piaci kereslet központját célozza meg. A LASERTEC 30 SLM 3rd Gen a robusztusság és az ismétlési pontosság új mércéje.

A LASERTEC 30 SLM 3rd Gen a korábbi verziók erősségeire épül, és megfelel az ügyfelek igényeinek az additív gyártás folyamatosan változó piacán. A legnyilvánvalóbb jellemző a burkolat alá pillantva, hogy a LASERTEC 30 SLM 3rd Gen alapszerkezete öntvényeket használ. Ugyanazokat az anyagokat és tervezési elveket, amelyeket a DMG MORI maró- és esztergagépek többségénél is alkalmaznak. Az öntvények használata a DMG MORI-nál bevett gyakorlat, de az additív gyártásban újdonságnak számít. Ez az anyag garantálja a legjobb merevséget és kiszámíthatóságot a gyártáshoz.

A szerszámgépekkel ellentétben a LASERTEC 30 SLM 3rd Gen esetében a tengelyek mozgásából származó dinamikus erők nem jelentkeznek, azonban a gépen belüli hőtágulást okozó hőmérsékletváltozások elkerülhetetlenek. A DMG MORI több éves tapasztalattal rendelkezik a termékeken belüli hőmérsékletváltozások hatásának minimalizálásában és kompenzálásában. Nagy gondot fordítottak arra, hogy a folyamat kamra egy elszigetelt egység legyen a gépen belül. Ezért a Floating Process Chamber a hőmérsékletváltozások során minden irányban szabadon tágulhat. Ezzel szemben az optika a merev, öntvény portálszerkezetre van szerelve. Az optika és a porágy közötti Z távolság egy referenciafelülethez kalibrálva tartható állandó értéken. Ezenkívül a Z tengely aktívan kompenzálja az elmozdulásokat. Ezért kiküszöbölhetők az optika és a porágy felső felülete közötti távolsággal, valamint az újonnan terített réteggel kapcsolatos problémák.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Az építési munkák közötti idő csökkentése és a rugalmasság növelése érdekében a DMG MORI rePLUG egységek fontos versenyelőnyt jelentettek a korábbi SLM termékekhez képest. A rePLUG egy önálló, automatizált poranyag-feldolgozó egység, amely más rePLUG egységekre is cserélhető. A minősített eljárásokkal rendelkező, gyakran a repülőgépiparban és az orvostechnikában megtalálható meglévő ügyfelek nagyra értékelik a rePLUG rendszert, mivel fontos számukra, hogy folyamatosan kiváló minőségű fémport használjanak. A munkaterületről származó felesleges port szitálják, tárolják és előkészítik az újbóli felhasználásra, mindezt egy zárt hurokban, inert gázas atmoszférában. Ez nemcsak az oxidációt vagy a nedvesség felhalmozódását minimalizálja, hanem csökkenti a kezelő potenciális pornak való kitettségét, mely fontos biztonsági szempont. Más ügyfelek számára a rePLUG sokkal egyszerűbbé teszi a különböző anyagok közötti váltást. Magának a gépnek a belsejében lévő egyéb kapcsolódó alkatrészek ugyanilyen könnyen tisztíthatók, így a LASERTEC 30 SLM 3rd Gen a piacon lévő gépek közül a leggyorsabban képes anyagot váltani. Ez nagymértékben kiszélesíti az alkalmazások körét, amelyekhez egyetlen gép használható.

A DMG MORI LASERTEC SLM gépen most először van lehetőség a gyártótartály gyors cseréjére. Ez tovább növeli a gép hatékonyságát, mivel már nem kell megvárni, amíg az építési terület lehűl. Az építőtartály és a munkaterület fedeleit a munka közben a munkaterületen belül tárolják. Ezekkel zárják le az építőtartályt, amikor eltávolítják, és biztosítják, hogy a gép belsejében lévő inert gáz környezet megmaradjon. A következő nyomtatás gyorsan elkezdhető anélkül, hogy kamrát teljes egészében fel kellene tölteni védőgázzal.

- Hirdetés -

A gyártás közbeni zavarokat tovább minimalizálja a porágy felületének kamerás megfigyelése. Minden egyes réteg után a felület az anomáliák keresése céljából átvizsgálásra kerül, mielőtt a porterítő megindulna. Ha egy kiemelkedést nem észlelnek időben, akkor a kétirányú porterítő berendezés ütközésvédelmi mechanizmusa működésbe lép, hogy lerövidítse az esetleges későbbi állásidőt. Ha az ágyból kiálló kiemelkedéssel érintkezik, a porterítő azonnal leválik a hajtásrendszerről, így elkerülhető a további sérülés.

Az újonnan kialakított inert gázáramlás a porágy felett biztosítja az egyenletes lamináris áramlást működés közben. A védőüveg alatti másodlagos gázáramlás célja, hogy elkerülhető legyen a védőüvegen keletkező maradványanyag felhalmozódása. A szélcsatornához hasonló kialakítás példa nélküli gázáramlási teljesítményt biztosít. Magát a védőüveget egy másodlagos kamerarendszer folyamatosan figyeli, amely probléma esetén figyelmeztetést ad. A védőüveg területén kiegészítő világítás segíti a kezelőt a védőüveg ellenőrzésében és tisztításában a munkafolyamatok között.

A DMG MORI nagy hangsúlyt fektet a gép használhatóságára és ergonómiájára. A kezelő porral való érintkezésének csökkentése elsődleges szempont. Egy másik kulcsfontosságú terület, ahol a LASERTEC 30 SLM 3rd Gen kiemelkedik, a CELOS X kezelési környezet. A CELOS X végigvezeti a kezelőt a munka elvégzéséhez szükséges összes lépésen. Például felszólítja a kezelőt a biztonsági üveg tisztítására, és megmutatja, hogyan kell azt elvégezni. Megmutatja a porfeltöltési folyamatot is, vagy, hogy hogyan kell elvégezni a napi ellenőrzéseket és karbantartást. A CELOS X útmutató funkciói fontosak a biztonságos és hatékony üzemi eljárások bevezetéséhez.

DMG MORI

- Hirdetés -

NEW technology