Barion Pixel

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Sikeresen elindult az első két O3b mPOWER műhold

A nagy teljesítményű kapcsolódás korszakát hirdeti a SES, amely dedikált, szolgáltatói szintű megoldásokat szállít az űrből az ügyfeleknek bárhol, bármikor

A SES bejelentette, hogy az első két O3b mPOWER műholdat egy SpaceX Falcon 9 rakéta sikeresen felbocsátotta az űrbe a floridai Cape Canaveral űrállomásról.

A Boeing által készített, maga nemében első szoftvervezérelt O3b mPOWER a SES második generációs közepes föld körüli keringési (MEO) rendszere, amelyet mindeddig példátlan minőségű és gyorsaságú teljesítményre terveztek. Általa az O3b mPOWER-t kihasználó ügyfelek zavartalanul élvezhetik majd a terabites szintű skálával; legmagasabb, legrugalmasabb garantált áteresztőképességgel; 150 ezredmásodpercnél rövidebb oda-vissza késéssel biztosított páratlan szolgáltatást.

O3b mPOWER ökoszisztéma könnyen méretezhető, egy kiterjedt, következő generációs O3b mPOWER földi infrastruktúrából és 11 erős műholdból áll, amelyek mindegyike több mint 5000 digitálisan formált sugárnyalábbal van felszerelve, ezáltal lehetővé téve a SES számára, hogy megfeleljen a kormányok, a mobilhálózat-üzemeltetők, az energiavállalatok, a világszínvonalú körutazások és a vállalkozások jelenlegi és jövőbeli csatlakozási igényeinek szerte a világon. Az O3b mPOWER szolgáltatásra feliratkozott legfontosabb ügyfelek közé tartozik többek között a Microsoft, a Princess Cruises, a Marlink, a Jio Platforms, az Orange, a Claro Brasil és az újonnan bejelentett Vodafone Cook Islands is.

- Hirdetés -

„A mai nap sokkal több, egy újabb projekt elindulásánál, hiszen ez fémjelezi MEO-utunk következő mérföldkövét. Az utazás megkezdése óta milliókra tettünk pozitív hatást szerte a világon. Ma a második generációs O3b mPOWER-ünkkel olyan gyökeres változást jelentő technológiát hozunk, amely több gigabit/másodperc átviteli sebesség egyedülálló kombinációja mellett garantált megbízhatóságot és bárhol elérhető szolgáltatási rugalmasságot biztosít, ami az iparágban elsőnek számít” – mondta Steve Collar, a SES vezérigazgatója.

„Akár a kormányok számára biztosítjuk a kritikus küldetések biztonságos végrehajtását, akár a körutazás-üzemeltetők számára, hogy nagy sebességű szélessávú hozzáférést biztosítsanak mindenkor az utasoknak, akár a mobilhálózat-üzemeltetők számára, hogy 4G/5G hálózatokat telepítsenek az alulcsatlakozott területeken, vagy helyreállítsák a kommunikációs hálózatokat állásidőben, az O3b mPOWER a műholdrendszer olyan alkalmazásokhoz, ahol a teljesítmény a legfontosabb.”

„A koncepciótól a megvalósulásig figyelemre méltó a SES-sel kötött, a maga nemében első technológiát kifejlesztő partnerség” – mondta Jim Chilton, a Boeing Space and Launch részlegének alelnöke. „A következő néhány hónap egy újabb kritikus együttműködési időszak lesz, amikor felbocsátásra készítjük elő a következő kilenc műholdat és lehetővé tesszük, hogy ezek az első műholdak teljesítsék küldetésüket, és összekapcsolják az embereket szerte a világon.”

Az O3b mPOWER kereskedelmi szolgáltatása várhatóan 2023 harmadik negyedévében indul.

Ha többet szeretne megtudni arról, hogy az O3b mPOWER hogyan hozhatja új szintre a teljesítményt a műholdas kommunikációban, kövesse híreinket.

SES

- Hirdetés -

NEW technology