Barion Pixel

- Hirdetés -

Sokat lendít a városi mobilitáson az ALTE-GO és a SHARE NOW együttműködése

Naponta 10-15 közösségi megosztásban használt autót látnak el elektromos energiával az ALTE-GO fővárosi töltőberendezései. Ezzel nem csupán a SHARE NOW ügyfeleinek élete válik egyszerűbbé, hanem – a tudatosabb energiafelhasználás révén – havonta több tonna széndioxid kibocsátásától mentesül Budapest.

Április óta sokat javult a SHARE NOW elektromos autóinak töltési infrastruktúrája: az ALTE-GO-val, az ALTEO Csoport e-mobilitási üzletágát képviselő társasággal kialakított együttműködés keretében négy gyors- és egy villámtöltőt kaptak az óbudai Globe 3 irodaházban. A dedikált berendezések mellett az ALTE-GO töltőit is használják a Gizella úton, a Hungária Office Parkban, az Infoparkban, a budaörsi Praktiker mellett, és ezek mellé zárkózott fel a közelmúltban a vecsési Airport Hotel parkolójában található duáltöltő.

„Az elektromos autók penetrációjának legerősebb akadályai a töltési infrastruktúrában mutatkozó elégtelenségek: nem véletlen, hogy csak átgondoltan tudjuk növelni az elektromos járművek arányát a 360 elemű flottánkban” – fogalmazott Buday Bence, a SHARE NOW magyarországi ügyvezetője. Az újgenerációs energiaszolgáltató, az ALTEO Csoport e-mobilitási üzletágát képviselő társasággal kialakított együttműködés ugyanakkor extralendületet adhat az elektromos autók térnyerésének, ezáltal is támogatva a környezetbarát városi közlekedést. Utóbbi kiemelt témája a visegrádi országok november végén rendezendő közös eseményének, a Planet Budapest 2021 Fenntarthatósági Expó és Világtalálkozónak is, amelyen az ALTE-GO és a SHARE NOW egyaránt részt vesz.

A két cég mostani kooperációja folytatása az ALTEO és az AutoWallis stratégiai együttműködésének. A mostani hosszú távú megállapodás keretében a töltőket üzemeltető ALTE-GO – a helyszíntulajdonosokkal karöltve – töltési szolgáltatást biztosít a SHARE NOW gépjárműveinek. „A közösségi gépjárművek éjszakai töltése jól illeszkedik az irodaházak energiafelhasználásához és fontos lépés a tudatosabb energiafelhasználás felé” – hangsúlyozta Novotny Dénes, az ALTE-GO Kft. ügyvezetője. Mivel a cég üzleti filozófiájának értelmében a töltők fejlődésének térnyerésével a fogyasztói élménynek is javulnia kell, nem állnak meg a hagyományos rendszerek fejlesztésénél: már most olyan berendezések telepítésén dolgoznak, amelyek egységnyi idő alatt több áram felvételére adnak lehetőséget, ezáltal növelve az elektromos autókkal megtehető távolságot és erősítve az ellátásbiztonságot.

- Hirdetés -

Az éjszakai töltésnek nagy előnye, hogy az esetek döntő részében semmiféle átalakítást nem igényel: „az esti időszakban az épületek villamosenergia-kapacitása nincs kihasználva, ezért a teljesítmény bővítése nélkül nyílik lehetőség akár több gépjármű párhuzamos töltésére is” – mondta Novotny Dénes.

Buday Bence szerint a konstrukcióban napi szinten 10-15 autó fordul meg a töltőkön, amelyek az eltelt időszak tapasztalata alapján átlagosan havi 7000 kWh villamos energiával látták el a SHARE NOW járműveit. Ezzel havonta 5 tonna CO2-kibocsátástól mentesült a főváros, és ez az érték folyamatosan nő azzal, ahogy egyre több lesz az elektromos gépjármű az autómegosztó flottájában.

ALTEO

- Hirdetés -

NEW technology