Barion Pixel

- Hirdetés -

- Hirdetés -

- Hirdetés -

TECHference: a DMG MORI szoftvercsomagja más gyártók gépeivel is kompatibilis

A CNC szerszámgépek fejlesztésével és gyártásával ismertté vált DMG MORI cégcsoport ezúttal az ipari digitalizációs megoldásokat tervező és készítő DMG MORI HEITEC Digital Kft. alkalmazásait prezentálta. A saját digitális alkalmazások készítésére alkalmas intelligens platformjuk mellett bemutatták a gyártásütemező ISTOS és a karbantartás-menedzselő WERKBLiQ szoftvert is.

A DMG MORI kifejezetten nagy múltú cég, hiszen már vagy 150 éve gyárt szerszámgépeket, és ebben a szegmensben a piacvezetők szűk mezőnyébe tartozik. Most azt várják el maguktól, hogy a digitalizáció és az automatizálás terén is az élbolyba kerüljenek, ezért igyekeznek átfogó megoldást kínálni a gyártófolyamatok számára.

- Hirdetés -

Varsányi Zsolt értékesítési vezető hangsúlyozta: az ISTOS különlegessége, hogy webes, illetve helyben telepített alkalmazással egyaránt elérhető – arra az esetre, ha az ügyfél kevésbé bízik az online felületekben. A WERKBLiQ megalkotásához már a saját gyártmányú gépeikre írt „my DMG-t” vették alapul, hogy olyan karbantartás-támogató programot is kínáljanak, ami alkalmazható harmadik féltől származó berendezésekre. Ez a multifunkciós program három alszoftvert tartalmaz: vizuális gyártástervező, direkt kommunikációt biztosító production feedback és folyamatfigyelő cockpit ugyancsak segíti a felhasználó munkáját.

A konferencián működés közben mutatták be a TULIP rendszert is, ami az ügyfelek kezébe adja az egyedi digitális alkalmazások készítésének lehetőségét, magyarán ezzel a csomaggal nem kell minden egyes vállalati problémára (a gyártáskövetéstől a betanításon át az auditok készítéséig) külön szoftvert íratni.

Gábor János, NEW technology

- Hirdetés -

Érdemes elolvasni

- Hirdetés -

- Hirdetés -

NEW technology