Barion Pixel

- Hirdetés -

- Hirdetés -

TECHference: komplett termelésmonitorozó szoftver és hardver a PKN-től

A valós idejű termelésmonitorozással foglalkozó PKN Defense & Industrial Kft. jelenleg nagy múltú autóipari cégek beszállítója. A konferencián bemutatott készülékeikkel és termelésdiagnosztikai rendszereikkel a gyárakban lévő gépek aktív futásidejét lehet megfigyelni, majd ebből hatalmas mennyiségű hasznos adatot kigyűjteni. Tevékenységük a karbantartás digitalizálását is erősíti, és nagyban támogatja a cégek munkáját azzal, hogy már a gyártósorról lehet jelezni a szerelőnek, esetleg más munkatársnak, ha épp az ő szakértelmére van szükség  – anyaghiány vagy valamilyen meghibásodás miatt.

A PKN 2012 óta foglalkozik termelési adatok gyűjtésével, amihez saját gyártású, ipari gépekre csatlakoztatható készülékeket használnak. Az ipari automatizálást komplett berendezések tervezésével és gyártásával, meglévő gépek automatizálásának tervezésével és kivitelezésével, gépek rendszerbe integrálásával, ipari eszközök javításával, pótalkatrészek beszerzésével, illetve mérőasztalok gyártásával segítik.

- Hirdetés -

– A hardvereink segítségével rá tudunk csatlakozni bármely megmunkálógép vagy gyártócella digitális kimeneteire, ezáltal akár otthonról is kigyűjthetőek az adatok – magyarázta a TECHference-en Nagy Roland ügyvezető igazgató. – A rendszerünk egy központi adatbázisból működik: innen dinamikusan szerkeszthető az összes törzsadat, a személyi és termékállománytól a gépek állapotán és a felhasznált anyagok mennyiségén át a veszteségidőig.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Gábor János, NEW technology

- Hirdetés -

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Érdemes elolvasni
NEW technology