Barion Pixel

Természetes, újrahasznosítható gumiabroncsot mutat be a CES-en a Bridgestone

A gyártó általában véve és saját magához képest is nagyon egyedi bemutatkozással készül a Las Vegas-i vásárra: vázolja a fenntartható mobilitásról alkotott vízióját, amit az anyagok körforgásával, a termékteljesítmény javításával, valamint a személyes és flottamobilitást szolgáló igények kiszolgálásával együtt tervez megvalósítani.

A CES oldala szerint a Bridgestone standján három fő témakör lesz hangsúlyos:

  1. Megújuló természetes gumi és gumiabroncs-újrahasznosítás

A megújuló abroncs az ún. Guayule gumiból készül, amit az USA és Mexikó száraz vidékein élő sivatagi cserjékből nyernek ki, a Bridgestone ún. Evertire, vagyis „örökkerék” projektjén belül.

- Hirdetés -

  1. EV-k digitálisan összekapcsolódó „Smart Corner” gumiabroncsai és légrugói

Ezek az alkatrészek a jármű teljesítményét, hatékonyságát, biztonságát és kényelmét fokozzák – köszönhetően az abroncsokba és rugókba ágyazott érzékeny szenzoroknak.

  1. Digitális portaszolgálat a személyes és flottajármű-kezeléshez

A járműtulajdonosok és -üzemeltetők egy online portaszolgálat mintájára különböző menedzsmenteszközökkel határozhatják meg a járműveik szervizfeladatait.

A 2023-as CES az első alkalom lesz, amikor a Bridgestone bemutatja a gumiabroncsok teljes életciklusára vonatkozó vízióját – a gyártástól az üzemeltetésen át az újrahasznosításig. A Bridgestone E8 ezzel demonstrálja, hogy fenntartható megoldásokat alkalmazó vállalattá szeretne válni. Azt a célt tűzték ki maguk elé, hogy a gyártásban felhasznált anyagok legalább 40 százaléka újrahasznosított és megújuló legyen legkésőbb 2030-ig, majd ezt az arányt száz százalékra szeretnék emelni az évszázad közepére.

Gábor János, NEW technology

Érdemes elolvasni
NEW technology