Barion Pixel

TeSys motorvezérlés – Az innováció és a vezető szerep százéves jubileuma

A TeSys motorvezérlők a motorok védelme, felügyelete és vezérlése terén elért innovációkkal mozgatják az iparágat, már egy évszázada. 1924-ben találták fel az iparág első BAR kontaktorát, amelyet az első zárt motorindító, az első moduláris kontaktor és az első moduláris három az egyben motorindító követett. Ma a TeSys név egyet jelent a biztonsággal és a megbízhatósággal, a plug-and-play kialakítással és a rugalmas funkcionalitással. A digitalizációnak köszönhetően elérkezett a motorvezérlési teljesítmény és képességek új korszaka, melynek kihívásaira továbbra is átfogó megoldást kínál a TeSys termékcsalád.

Forrás: Schneider Electric

Jelenleg két meghatározó trend ösztönzi az iparág innovációt. Az egyik a villamos energia térnyerése, amely egy tipikus ipari motor teljes élettartamra vetített tulajdonlási költségének több mint 90%-át teszi ki. A másik az elektromos motorok hatékonyságának és fenntarthatóságának javítása, amely a növekvő energiaszámlák és a szén-dioxid-kibocsátás miatt világszerte kulcsfontosságú a gyártók, valamint a víz- és szennyvízszolgáltatók sikere szempontjából.

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Az ügyfeleknek számos kihívással kell szembenézniük. A növekvő energiakitettség világszerte arra kényszeríti a vállalatokat és a kormányokat, hogy sürgősen gondolják újra energiagazdálkodásukat. Ugyanakkor a folyamatosan szigorodó fenntarthatósági előírások és követelmények miatt egyre nagyobb a nyomás a szén-dioxid-kibocsátás és a környezeti hatások mérséklésére. Éppen ezért a vállalatoknak egyensúlyt kell teremteniük a rövid távú energiaszükségletük és a hosszú távú éghajlati célok között.

A gyárigazgatók számára kihívást jelent az ellenőrzési és a védelmi folyamatok fejlesztése a motorok életciklusának minden szakaszában.

- Hirdetés -

Már a tervezési szakaszban fontos, hogy a helyes opciókat válasszák ki annak érdekében, hogy megfeleljenek a változó szabványoknak, és leküzdjék azokat a nehézségeket, amelyeket az új motorok meglévő eszközökbe történő telepítése és integrálása okoz. Az üzemeltetés kapcsán pedig el kell érniük, hogy a legfontosabb döntéshozók beleegyezzenek a működés digitalizálásába, hogy elérjék a várt energiamegtakarítást. A karbantartás során pedig a reaktív működésről, azaz, hogy a hiba megtörténte után avatkoznak be, át kell térniük a prediktív és megelőző működésre az állásidő csökkentése és a termelékenység növelése érdekében.

A motorvezérlés optimalizálásával akár 20%-os megtakarítás is elérhető a beruházásoknál a megfelelő feszültségszinteknek köszönhetően. Emellett az átgondolt tervezés akár 30%-os megtakarítást eredményezhet az üzemeltetés során, miközben a digitális szolgáltatások és elemzések növelik a termelékenységet és az energiahatékonyságot.

Termékelőnyök, melyek meggyőzik ügyfeleinket:

Az új motorvezérlési technológiák megfelelő kombinációjával a gépgyártók és a végfelhasználók jelentős üzleti előnyöket érhetnek el:

  • Csökkentett szén-dioxid-kibocsátás: A motorok működésének elektrifikációja és digitalizálása akár 30%-kal is csökkentheti az energiafogyasztást, ami látványosan enyhíti a szén-dioxid-kibocsátást a nagy energiaigényű iparágakban.
  • Nagy hatékonyság: Az új, nagy hatékonyságú alkatrészek, mint például a digitális kontaktorok és a frekvenciaváltók (VSD-k) segítenek a teljes elektromos rendszer hatékonyságának növelésében.
  • Fokozott energiaellátás: A motorvezérlések digitalizálása lehetővé teszi a terhelések és a hálózatminőségi adatok távoli felügyeletét, ami megkönnyíti a diagnosztikát és a hibajavítást, illetve megnyílik az út a megelőző karbantartás előtt, mely növeli a megbízhatóságot.
  • Fokozott biztonság: A motoros alkalmazások tartalmazhatnak kezelői és eszközbiztonsági egységeket, például motorindító és -leállító vezérlőket, biztonsági vezérlőket és biztonsági reteszelő kapcsolókat.
  • Kedvező ár-érték arány: Az optimalizált motormenedzsment 20%-os megtérülést biztosíthat, 30%-kal mérsékelheti a befektetési költségeket, és akár négyszer gyorsabb visszaállást biztosíthat egy motor leállás után. Az intelligens motorrendszerek meghosszabbíthatják a motor élettartamát is.
A motorvezérlés teljesítményének javítása a TeSys segítségével

Az új TeSys motorvezérlési megoldások a digitalizáció és az elektrifikáció segítségével lehetővé teszik a betáplálás- és terheléskezelést, valamint a megelőző karbantartást, miközben csökkentik az ügyfelek és a végfelhasználók teljes tulajdonlási költségét. A tervezési és építési fázistól az üzemeltetésen át a karbantartásig a TeSys holisztikus életciklus-megoldást kínál, amely lehetővé teszi a fejlett eszközkezelést és az energia hatékony felhasználását. Előnyei:

  • Iparágvezető védelem beépített ívzárlat kialakulásának megelőzésével és teljes kiberbiztonsági megoldásokkal.
  • Magasfokú megbízhatóság a védelmi relék gyártásának terén szerzett 100 éves tapasztalatnak köszönhetően.
  • Pofonegyszerű telepítés, használat és karbantartás az egyszerű integrációval és tervezéssel, ami csökkenti a teljes tulajdonlási költséget.
  • Fejlett csatlakoztathatóság digitális eszközökkel az egyszerűbb mindennapi üzemeltetés érdekében
Forrás: Schneider Electric
Mit jelent a TeSys a Schneider Electric számára 2024-ben

A TeSys innovációjának és vezető szerepének második évszázada kezdetén merész ambíciói vannak a vállalatnak. Szeretnék, ha 2024 a TeSys termékcsalád eddigi legjobb éve lenne, ennek érdekében kínálatukat az aktuális trendeknek és az ügyfélkihívásoknak megfelelően fejlesztik.

A platform elektromechanikusról elektronikusra történő korszerűsítése csökkenti a karbonlábnyomot és növeli az energiahatékonyságot. A digitalizációnak köszönhetően javíthatóak az energiagazdálkodási képességek, amelyek energiahatékonyságot, illetve proaktív motormenedzsmentet eredményeznek. A prediktív karbantartás növeli a váratlan helyzetekkel szembeni ellenállóképességet az energiaellátás optimalizálása, az üzletmenet folytonosság biztosítása, a motorok meghibásodásának megelőzése és a leállási idő mérséklése révén, emellett csökkenti a javítási költségeket, valamint lehetővé teszi a működés jövőbeli skálázását.

Schneider Electric

- Hirdetés -

NEW technology