Barion Pixel

Több mint 300 milliós fejlesztést hajtott végre a Kresz & Fiedler

GINOP_PLUSZ-1.2.1-21-2021-00802

A Kresz & Fiedler Műanyagfeldolgozó és Szerszámkészítő Kft. három évvel ezelőtt nyert 311,77 millió forint feltételesen vissza nem térítendő európai uniós támogatást, az Innovációs Operatív Program Plusz és a Széchenyi Terv Plusz gazdaságfejlesztési keretéből. A komplex, összességében 445,4 millió forintos technológiai beruházás során termelési és IT eszközöket szereztünk be, valamint szakmai tanácsadásokat vettünk igénybe. A mostanra hivatalosan lezárt, fenntarthatósági elvárásokat is szem előtt tartó projektünk minden eleme a modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodást, illetve a hosszú távú fejlődést szolgálja. A projekt keretében cégünk technológiai fejlesztést eredményező új eszközök beszerzését hajtotta végre.

A modernebb fröccsöntőgépekkel (két darab IntElect2 100/470-450 30 mm és egy darab ARBURG ALLROUNDER 370 E 600 – 170 GOLDEN ELECTRIC) növeljük a modern üzleti és gyártási folyamatokhoz való alkalmazkodóképességünket. Ehhez igazodva vásároltunk a piaci igényeknek megfelelő csavarkompresszort (Alup Allegro 26-12,5 Plus 400/3/50), központi szárító berendezést (Luxor A600E), 3D mérőgépet (Vertex 342EU), szikraforgácsoló gépet (Form E 600), marógépet (C 32 U), fémmegmunkáló gépet (Smile 320 Pilot 1), zsugorkötőgépet (PowerShrink), továbbá – a belső logisztikai folyamatok megkönnyítése érdekében – egy targoncát (RX 70-20 T).

Az IT-fejlesztés érdekében végrehajtott eszközbeszerzéseink között szerepelt 2 darab gyártásközi adatrögzítő terminál, valamint 9 darab ipari PDA. Mindkét eszköztípus funkciója az, hogy a gyártási folyamatok során keletkező bárminemű adat (raktári vagy gyártási információ) mielőbb megjelenjen a vállalatirányítási rendszerben. Ugyancsak új a vállalatirányítási rendszerünk három célterületi besorolású modulja, amit a folyamataink (pl.  kontrolling és döntéstámogatás) könnyebb kezelése érdekében szereztünk be.

- Hirdetés -

A humán területek támogatását szintén belefoglaltuk a projektbe, melynek segítségével immáron üzleti felhőszolgáltatást vehetünk igénybe. A cloud megoldás a HR területen dolgozó munkatársunk tevékenységét támogatja, a menedzsment, a munkaerő-gazdálkodás, a bérszámfejtés és a teljesítmény-értékelés funkcionális területein. Szintén sikerült belefoglalni a pályázatba egy intelligens termelésirányításhoz és vállalatirányításhoz kapcsolódó tanácsadást is.

Összegzés

A pályázat keretében beszerzett fröccsöntő gépek korszerűbbek és hatékonyabbak, mint a korábbi gépeink: a fenntartási és szervizköltségük, illetve az energiafelvételük is alacsonyabb. Mivel jobban kímélik a környezetet, növelik a termelés eredményességét. Ugyanezen törekvésünkhöz járult hozzá a tenderben foglalt IT-fejlesztésünk és a szakmai tanácsadás is. A projektet 2023. szeptember 30-ig valósítottuk meg, a 7720 Pécsvárad, Pécsi út 1/1. (hrsz: 16/5) cím alatt.

Kresz & Fiedler

NEW technology