Barion Pixel

- Hirdetés -

- Hirdetés -

- Hirdetés -

Tovább bővült a 77 Elektronika Csoport

A száz százalékban magyar 77 Elektronika Csoporthoz tartozó 77 ING Kft. megvásárolta a lemezipari technológiával foglalkozó Metal-Ware Kft.-t. Az akvizíciójával a hazai orvostechnikai vállalat célja, hogy a jövőben is biztosítani tudja a 77 Elektronika által gyártott vizeletvizsgáló automatákhoz szükséges lemezalkatrészek zavartalan szállítását. Az UriSed technológián alapuló vizeletelemző automata laborrendszerek külkereskedelme a cég forgalmának több mint 80 százalékát biztosítja, termékeit közel 100 országába exportálja globálisan.

Több éves eredményes üzleti együttműködést követően új formában és tulajdonosi struktúrában, de a tőlük megszokott minőséggel folytatja a közös munkát a 77 Elektronika Csoport és a balatonlellei, jelenleg több mint 60 főt foglalkoztató Metal-Ware Kft. A lemezipari technológiával foglalkozó céget egyik legnagyobb megrendelője, a 77 vállalatcsoporthoz tartozó balatonfüredi székhelyű 77 ING Kft. vásárolta meg annak érdekében, hogy a folyamatos és minőségi alkatrészszállítást biztosítani tudja orvostechnikai készülékeihez.

Az akvizíció teljes mértékben illeszkedik a 77 Elektronika Csoport stratégiájába, hiszen a magyar orvostechnikai ipar egyik legnagyobb vállalatának célja, hogy az általa fejlesztett vizeletvizsgáló automaták működtetéséhez szükséges alkatrészek és fogyóeszközök gyártása is cégen belül történhessenek. A vállalat ennek szellemében vette meg két évvel ezelőtt a német Analyticon AG.-t is, amely vizelet reagenscsíkokat gyártott a magyar félnek.

- Hirdetés -

Felvásárlás melletti érv volt továbbá, hogy a Metal Ware Kft. modern gépparkkal és robotizált üzemmel rendelkezik, ahol a teljes lemezgyártási vertikumot képesek lefedni, azok kivágásától egészen a festésükig. Mindez garantálja a lemez- és forgácsolt alkatrészek utánpótlását a 77 Elektronika számára.

A 2022-ben több mint 1,3 milliárd forint árbevételű Metal-Ware Kft. így a jövőben a 77 Elektronika vállalatcsoport részeként, de továbbra is saját márkaneve alatt folytatja tevékenységét, az új tulajdonossal közösen további létszám- és gépparkbővítést kilátásba helyezve.

A budapesti és balatonfüredi gyárában nem kevesebb mint 700 főt – köztük több mint 120 fejlesztőmérnököt – foglalkoztató 77 Elektronika Csoport exportjának döntő hányadát a UriSed technológián alapuló vizeletelemző automata rendszereinek értékesítése adja, ami jelentős világpiaci részesedést biztosít a cégnek. A legnagyobb felvevőpiacnak az EU, az Egyesült Államok, Kína, Brazília és a Távol-Kelet országai számítanak, de összesen közel 100 országba exportálnak.  A 77 Elektronika az árbevétel átlagosan 6-7 százalékát forgatja vissza minden évben az új termékek és technológiák fejlesztésébe.

77 Elektronika

- Hirdetés -

Érdemes elolvasni

- Hirdetés -

- Hirdetés -

NEW technology